Γαϊτάνης – Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Κόντρα για την τροπολογία Μενέντεζ και τις εκλογές

Γαϊτάνης – Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Κόντρα για την τροπολογία Μενέντεζ και τις εκλογές
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τομεάρχης Εσωτερικών κ. Κώστας Ζαχαριάδης μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας και τη στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τομεάρχης Εσωτερικών κ. Κώστας Ζαχαριάδης μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στην προκλητική ρητορική της Τουρκίας και τη στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές.

Γαϊτάνης – Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Για τις προκλητική ρητορική της Τουρκίας και τη στάση των κομμάτων

Για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις αντιδράσεις των κομμάτων ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε: “Σε ότι αφορά την υπόθεση με την Αμερικανική Γερουσία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας το πήραν ως κάτι δεδομένο και τετελεσμένο, η διαδικασία αυτή κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα ολοκληρωθεί και σας υπενθυμίζω πάντοτε ότι σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία ο πρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε ο ίδιος τη δυνατότητα να επιβάλλει βέτο και να μην μπει εξοπλισμός στο εξωτερικό άρα αυτό είναι μια διαδικασία. Βάλαν προς στιγμήν οι Αμερικανοί όλες τις τροπολογίες που έχουν μια ευρεία συναίνεση διότι έχουν και τις ενδιάμεσες εκλογές σε λίγο καιρό, δεν έχει τελειώσει αυτή η υπόθεση, το μόνο που είναι γνωστό σε όλη αυτή την υπόθεση της ενίσχυσης της εξωτερικής εικόνας και της άμυνας της χώρας και των διεθνών της σχέσεων είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταφέρει αποτελεσματικά να ενισχύσουν την εικόνα και να τη θωρακίσουν διπλωματικά, να την ενισχύσουν αμυντικά και να καταγγείλουν σε όλα τα διεθνή φόρα την προκλητικότητα και τα ψεύδη του προέδρου Ερντογάν και των υπολοίπων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων. Όλοι σε όλο τον κόσμο το έχουν αντιληφθεί αυτό εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ..” σημείωσε ο κ. Γαϊτάνης.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε: “Καταρχήν μου προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση ο άθλιος και τοξικός λόγος του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Όταν λέτε ότι αυτό το κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρακτορείο Anadolu ή δεν καταλαβαίνετε τι λέτε για ένα πατριωτικό κόμμα που στις τελευταίες εκλογές πήρε 32%, ήταν κυβέρνηση…Η δεν  καταλάβατε τι είπατε ή το μόνο που σας νοιάζει είναι να λέτε ψέματα και να διαιρείτε τον ελληνικό λαό με χυδαιότητες. Πάμε να πάρουμε τα γεγονότα με τη χρονική σειρά που έχουν ο κ. Μητσοτάκης όταν πήγε στο Βόσπορο την άνοιξη του 2022 διαβεβαίωσε επιστρέφοντας την εθνική αντιπροσωπεία ότι έχει δικλείδες και διασφαλίσεις ότι η Τουρκία δεν θα πάρει F16. Αυτή ήταν η διασφάλιση του κ. Μητσοτάκη.

Γαϊτάνης – Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Για τις εκλογές

Για το αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές ο κ. Γαϊτάνης δήλωσε: “Εαν ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε πραγματικά στην απλή αναλογική και σε αυτό που λέει ο κ. Ζαχαριάδης ότι το κάθε κόμμα πρέπει ακριβώς ότι έχει πάρει στην κάλπη αναλογικά να απεικονίζεται στην κοινοβουλευτική του δύναμη να είστε βέβαια ότι θα ψήφιζε την απλή αναλογική από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015…” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε: “Εμείς θέλουμε να γίνει στην Ελλάδα ότι γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι παίρνει κάθε κόμμα στο λαό να έχει και στο κοινοβούλιο. Οι πολιτικές δυνάμεις μεταξύ τους να ομαλοποιήσουν τον πολιτικό διάλογο..”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play