Bild: Και μετά τον Πούτιν ποιος; Οι πιθανότεροι “μνηστήρες”

Bild: Και μετά τον Πούτιν ποιος; Οι πιθανότεροι “μνηστήρες”

Πηγή: tass

Σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των επίδοξων διαδόχων του Ρώσου προέδρου σε περίπτωση που αποφασίσει να παραδώσει την εξουσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει σημάδια “κόπωσης”… Ο πόλεμος δεν πηγαίνει βάσει σχεδίου, η μερική επιστράτευση επίσης, η δυσαρέσκεια φουντώνει κι εντός Κρεμλίνου και ο Ρώσος πρόεδρος, αν και θεωρητικά, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει σχεδόν ισόβια θητεία στον προεδρικό θώκο.

Η γερμανική εφημερίδα Bild επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα ποιος είναι πιθανότερος να διαδεχθεί τον Ρώσο προέδρο.

Το όνομα του πρώην αρχηγού μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ είναι από τα πρώτα που ακούστηκαν.

Σε περίπτωση που ο Πούτιν αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα μπορούσε να είναι σε θέση ακόμη και να παραδώσει το σκήπτρο στον 71χρονο νυν γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό και μοιράζονται ίδιες απόψεις, που χαρακτηρίζονται κυρίως από εχθρότητα προς τη Δύση γενικά και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Στα σενάρια διαδοχής παίζει επίσης έντονα και το όνομα του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Πούτιν του εμπιστεύτηκε την προεδρία το 2008 και στη συνέχεια οι δύο πολιτικοί άνδρες εναλλάσσονταν μεταξύ τους στην προεδρία και την πρωθυπουργία.

Άλλωστε σε ηλικία 57 ετών, ο Μεντβέντεφ θεωρείται αρκετά νέος για να κυβερνήσει ξανά τη Ρωσία.

Όταν τελείωσε η τετραετής θητεία του, ο Μεντβέντεφ άνοιξε τον δρόμο για επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Παρόλα αυτά, το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του Πούτιν.

Το τρίτο όνομα που ακούγεται είναι του Μιχαήλ Μιζίντσεφ, του 60χρονου «χασάπη της Μαριούπολης», όπως τον αποκαλούν.

Ο Μιζίντσεφ ηγήθηκε της αιματηρής πολιορκίας της Μαριούπολης  που άφησε πίσω περισσότερους από 20.000 νεκρούς αμάχους, και πρόσφατα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Τέταρτο όνομα στη λίστα εκείνο του Γεβγένι Πριγκοζίν, που δημιούργησε την ομάδα μισθοφόρων «Wagner», έναν δεύτερο στρατό ως εναλλακτική λύση για τους εξουθενωμένους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο 61χρονος ολιγάρχης που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πούτιν, λειτουργεί ως ανώτατος διοικητής των Ρώσων μαχητών.

Τελευταίος ο 45χρονος Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, τον οποία στηρίζει μέσω Telegram και Tiktok, όπου διαφημίζει συνεχώς τον εαυτό του και τον προσωπικό του στρατό «Kadyrovtsy» αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στον πόλεμο, ενώ του αρέσει μεταξύ άλλων να χαρακτηρίζει τους Ουκρανούς ως «νεοναζί διαβόλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play