Κόσμος

Μεντβέντεφ: “Στο τραπέζι» το σενάριο πυρηνικού ατυχήματος

Ο Ν. Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα εάν αναγκαστεί

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε την απειλή πυρηνικής επίθεσης στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προσεκτικό.

Ο Ν. Μεντβέντεφ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα εάν αναγκαστεί και ότι «σίγουρα δεν επρόκειτο περί «μπλόφας», λόγια δανεισμένα από τον Β. Πούτιν.

«Ας φανταστούμε ότι η Ρωσία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος που έχει διαπράξει μια πράξη επιθετικότητας μεγάλης κλίμακας, επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», είπε ο Ν. Μεντβέντεφ.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κάποτε παρουσιάστηκε ως μεταρρυθμιστής πρόθυμος να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση της Ρωσίας, έχει γίνει ανοιχτά το άγρυπνο γεράκι του Πούτιν.