Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση

Σκυλακάκης: Η ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Tη βεβαιότητά του ότι η Ελληνική οικονομία θα κρατηθεί μακριά από την ύφεση λόγω του υψηλού ποσοστού των επενδύσεων και των εισροών από το RFF, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα ακόμη και μετά τις εκλογές κάτι που διαφαίνεται και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Ο ίδιος αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταβλητότητα, υποστήριξε ότι παραμένει αισιόδοξος για τρείς λόγους.

Πρώτον, η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πλέον σε μεγάλο ποσοστό έχουν ενσωματωθεί στο RFF, κατά συνέπεια δεν μπορεί οι μεταρρυθμίσεις αυτές να αναβληθούν.

Δεύτερον, καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί το RFF όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μέχρις στιγμής τόσο στις επιδοτήσεις όσο και στα δάνεια. Τα αποτελέσματα θα τα παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών σε λίγες μέρες. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην προσπάθεια κινητοποίησης των επενδύσεων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση κατά 30% στο δεύτερο μισό του 2022 σημείωσε μιλώντας στον Economist.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play