Πολιτική

Μάντζος: Είμαστε η εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στον καθεστωτισμό

Τι σχολίασε για τις παρακολουθήσεις ο Δημήτρης Μάντζος

Για τις παρακολουθήσεις, τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη με την ΠτΔ και άλλα θέματα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας την επικείμενη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εν μέσω κλιμάκωσης της τούρκικης προκλητικότητας, ο κ. Μάντζοςτόνισε ότι «στα εθνικά ζητήματα δεν χωρούν διαφορετικές γραμμές και αποχρώσεις. Πρέπει να έχουμε μία ενιαία φωνή στο εξωτερικό της χώρας, ειδικά όταν ζούμε μέσα σε ιδιαίτερεςγεωστρατηγικές συνθήκες. Όταν έχεις το διεθνές δίκαιο με την πλευρά σου, άλλωστε, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εμείς αυτό που περιμένουμε από την Κυβέρνηση είναι να εξακολουθήσει να διεθνοποιεί το ζήτημα και ειδικά μέσα στην Ευρώπη» μιλώντας στον Real fm.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ένας διεθνής ταραξίας όπως η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται υπό ένταξη χώρα, ο Δ. Μάντζος υπενθύμισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2020 με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για «εμπάργκο εξοπλισμών προς την Τουρκία. Δεν νοείται το 2022 ένα κράτος-μέλος της ΕΕ όπως η Ελλάδα που φρουρεί τις πύλες της Ευρώπης προς τα ανατολικά να φοβάται και να ανταγωνίζεται ένα κράτος το οποίο εξοπλίζεται από Ευρωπαίους εταίρους», ενώ για το μεταναστευτικό ζήτημα επισήμανε ότι«Η Τουρκία πρέπει να εκτεθεί για την εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών και, φυσικά, η Ελλάδα να διαλύσει κάθε σκιά, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην ισορροπία ανάμεσα στη φύλαξη των συνόρων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στη χθεσινή συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «είμαστε ικανοποιημένοι και από το κλίμα και από το περιεχόμενο της συζήτησης. Ξεκίνησε από τα εθνικά, προχώρησε στη γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία από την οικονομική και ενεργειακή κρίση και κατέληξε στα θεσμικά ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και των συνταγματικών ελευθεριών».