Σκρέκας: Οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Σκρέκας: Οι ανακοινώσεις για επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Πηγή: Screenshot

Τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Οκτώβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Οκτώβριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Πλέον το νέο σύστημα περιλαμβάνει μπόνους, θα απορροφά το 90% της αύξησης και θα είναι κλιμακωτά.

Ο κ. Σκρέκας ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση υποστηρίζοντας ότι «όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη» και σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει τρεις στόχους.

«Πρώτον, να συνεχίσουμε τη στήριξη των πολιτών εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας. Δεύτερον να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να έχουμε ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα και τρίτον να ενισχύσουμε την προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας» τόνισε. Ο υπουργός ΠΕΝ είπε ότι οι πολίτες από σήμερα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ και να βρουν 23 προτάσεις και ιδέες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το νέο μοντέλο επιδότησης για το ρεύμα

Αμέσως μετά παρουσίασε το νέο μοντέλο επιδότησης λογαριασμών ρεύματος. Σύμφωνα με τα όσα έχει περιγράψει ο κ. Σκρέκας, η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή και για ορισμένη κατανάλωση ρεύματος και πάνω θα προβλέπεται και μπόνους για όσους μειώνουν την κατανάλωσή τους σε σχέση με πέρυσι.

  • Το πρώτο κλιμάκιο: Για κατανάλωση ως 500 kw απορροφάται το 90% της αύξησης. Επιδοτούνται τα νοικοκυριά με 436 ευρώ την κιλοβατώρα και αφορά το 90% των νοικοκυριών
  • Το δεύτερο κλιμάκιο: Για κατανάλωση ως 1000kw απορροφάται το 80% της αύξησης. Επιδοτούνται με 386 ευρώ την κιλοβατώρα

Αν μειώσει ένα νοικοκυριό 5% την κατανάλωσή του, η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ την κιλοβατώρα.

  • Το τρίτο κλιμάκιο: Αφορά όσους καταναλώνουν πάνω από 1.001 κιλοβατώρες, δηλαδή το 2% των νοικοκυριών. Γι’ αυτή την κατηγορία απορροφάται το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Δείτε τις ανακοινώσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play