Τον Στεφανάκο μόνο τον ζηλεύεις γιατί έζησε δέκα ζωές, όχι μονάχα μία. Τον καιρό εκείνο που οι άνθρωποι ζούσανε μόνο μια ζωή κι αυτή σκάρτη, ο Μίμης και τι δεν έκανε. Και δεν θα μιλήσω ποδοσφαιρικά μόνο. Για τη ζωή του θα σου πω. Ποδοσφαιρικά, παικτούρα μεγάλη. Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Μίλαν, Φενέρ, Αούστρια Βιέννης τον ήθελαν, αλλά δεν τον έδινε ο Ολυμπιακός. Και παίρνει μία ημέρα το αερόπλανο (κι όχι αεροπλάνο) και την έκανε για τη Νότια Αφρική. Είχε ζητήσει ένα δάνειο 100.000 δραχμές, δεν το πήρε από τον Ολυμπιακό και την έκανε. Η μισή Ελλάδα δεν ήξερε καν κατά πού πέφτει η Νότια Αφρική μέσα δεκαετίας του ’60.
Ο Στεφανάκος έφυγε χορτάτος από τη ζωή. Γεμάτος. Ουρές κάνανε οι γυναίκες για πάρτη του. Κι άσε τη Μάρθα Καραγιάννη, τη «θεά» της εποχής εκείνης. Δίνει μία συνέντευξη το 2017 στην εφημερίδα «Ελευθερία του Λόγου» και σου λέει ο Μίμης ότι δεν τις προλάβαινε. Παντρεύτηκε με τη Μάρθα Καραγιάννη και μια βραδιά, σου λέει, την έπεσε στη Μάρθα Βούρτση και τους έπιασε στα πράσα η σύζυγος Μάρθα. Κι έτσι χωρίσανε. Την ίδια εποχή, είχε και τρίτο πρόσωπο ο Μίμης. Την ηθοποιό Έφη Οικονόμου. Και την Τζένη Βάνου. Και ξέρεις και με ποια έκανε παιχνίδι ο Μίμης; Με τη Μελίνα Μερκούρη, όταν αυτή ήταν ήδη παντρεμένη με τον Ζυλ Ντασέν. Μέγας γόης και ομορφόπαιδο ο Στεφανάκος. Και τεράστιο σουξέ. Όλες οι γυναίκες έπεφταν στα πόδια του και καμία δεν τον άφηνε με το παράπονο στα πόδια. Κι αν γι’ αυτές τις επώνυμες ήταν έτοιμος, φαντάσου με τις ανώνυμες στα μπουζουκάδικα τα βράδια. Μποέμ τύπος ο Μίμης. Πρώτος στην προπόνηση και πρώτος στα μπουζούκια και τα πρωινά, όταν τελείωναν οι πενιές, βουρ για το λιμάνι. Καθότανε με τις ώρες, έπαιρνε κι ένα κουλούρι και αγνάντευε το πέλαγος. Πολλές φορές το είχε αποφασίσει να μπαρκάρει, άλλες τόσες το μετάνιωνε. Ήταν ένα ελεύθερο πνεύμα ο Στεφανάκος.
Θα σου και κάτι, που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος, για τον Μίμη Στεφανάκο. Μια φορά, συνόδευε κάποια κοπέλα στα μπουζούκια. Και για να την πικάρει, λέει: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης». Δική του είναι αυτή η ατάκα, που έμεινε στην ιστορία.
Του Στεφανάκου του πρότειναν να παίξει στη θρυλική ταινία και βραβευμένη με Όσκαρ για τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι «Τα Παιδιά του Πειραιά», το «Ποτέ την Κυριακή». Κλήθηκε στην Εθνική Ενόπλων, δεν έπαιξε. Πρωταγωνίστησε, όμως, στις ταινίες «Κομήτης Χάλεϊ», «Καραγκούνα», «Ο διαιτητής», «Σκότωσα για το παιδί μου», «Αθήνα ώρα 12».
Ο Στεφανάκος δεν έφυγε με κανένα παράπονο από τη ζωή. Και χρήμα απέκτησε αρκετό στη Νότια Αφρική και όσες γυναίκες ήθελε, και ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι σε κανέναν. Τέσσερις θρησκευτικούς γάμους έκανε και δύο πολιτικούς σε μια εποχή που δεν επιτρεπόταν. Ένας τύπος που κοιμόταν στο σπίτι του στα Εξάρχεια και ξημέρωνε στην Ιταλία ή άλλες χώρες. Όχι με τη φαντασία του. Μ’ αυτή γύρισε όλο τον κόσμο καβάλα σ’ ένα τζενεραλάδικο. Τελείωσε τη ζωή του στην Αρεόπολη στη Λακωνία. Ανάμεσα στις ελιές, στις κατσίκες του, τα ζαρζαβατικά του…