Πολιτισμός

Η «Ανοιξη» του Ντέιβιντ Χόκνεϊ ρίχνει ματιές στον κόσμο του Σικάγο

Η μεγαλειώδης και «αιώνια» άνοιξη του Ντέιβιντ Χόκνεϊ έφτασε στο Σικάγο, στο Art Institute, όπου παρουσιάζονται, μετά το Λονδίνο, τα έργα που φιλοτέχνησε ψηφιακά στη διάρκεια του ταξιδιού του στη Νορμανδία το 2020. Είναι έργα που γέννησε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά έργα που ζουν αυτόνομα, ως φάροι χαράς και ομορφιάς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ασλεϊ Μπράιαν Στο Μουσείο και Βιβλιοθήκη Μόργκαν εγκαινιάζεται στις 30 Σεπτεμβρίου η έκθεση – αφιέρωμα στον Αφροαμερικανό εικονογράφο Ασλεϊ Μπράιαν, γνωστό και από τη σύζευξη των εικόνων του με τα ποιήματα του Λάνγκστον Χιουζ στο βιβλίο «Sail Away» (2015). Οι εικόνες του Μπράιαν ανήκουν στις μόνιμες συλλογές της Μόργκαν και έχουν όλες θέμα τη θάλασσα και την πλοήγηση. Παράλληλα, παρουσιάζεται το σύνολο της εικαστικής δημιουργίας του.

ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ

Διαφωτισμός Τα Μουσεία Τέχνης του Χάρβαρντ, στο Κέμπριτζ, ανακοίνωσαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση για το φθινόπωρο. Θέμα της, η τέχνη των γραφικών τεχνών την εποχή του Διαφωτισμού, δηλαδή στο δεύτερο ήμισυ του 18ου αιώνα. Η έκθεση συγκεντρώνει εκδόσεις και σπάνια βιβλία, χαρακτικά και σχέδια από αμερικανικές και ευρωπαϊκές συλλογές με σκοπό να προβάλει νέα ερωτήματα για την κίνηση των ιδεών την εποχή του ορθού λόγου.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Ο Μεγάλος Γύρος Στον εκθεσιακό χώρο Firetti Contemporary παρουσιάζεται μια συγκατοίκηση φωτογραφιών του 19ου αιώνα με θέμα τον Μεγάλο Γύρο στην Ιταλία. Φωτογραφίες δημιουργών από Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και αλλού, παρουσιάζονται ως μια βεντάλια θέασης σε έναν ξεχασμένο κόσμο. Οψεις της Νάπολης, της Πομπηίας, της Ρώμης, της Σικελίας, της Βενετίας και της Φλωρεντίας μάς υπενθυμίζουν τη γοητεία που ασκούσε ανέκαθεν η ιδέα της Ιταλίας.