Focus

Tommy Lee Jones: «Είμαι καλός προπονητής στο πόλο με άλογα. Αλλά υπομονή – όχι»

Tommy Lee Jones: «Δεν πρέπει ποτέ να ζητάς από ένα άλογο ή έναν ηθοποιό να κάνει κάτι που δε μπορεί να κάνει. Η σοφία θα σου διδάξει να μάθεις τι μπορούν να κάνουν και στη συνέχεια να τους διευκολύνει»

>Πήγα την κόρη μου στις ταυρομαχίες στην Ισπανία. Κάθισε στην τρίτη σειρά. Ήθελα να το δει αυτό. Νομίζω ότι είναι όμορφο. >Είμαι ένας συνεσταλμένος τύπος όταν υπάρχουν χρήματα.

>Οι άνθρωποι έρχονται και πορεύονται. Και είναι άντρες – είναι άνθρωποι. Και ζουν και αναπνέουν, και έχουν φόβους και ελαττώματα. Αυτή η χώρα δε δημιουργήθηκε από εκείνον τον τύπο στην κορυφή του βουνού με την πέτρινη πλάκα. Οι άνθρωποι την έφτιαξαν. >Μην προσφέρεις πολλά, υπερβολικά σύντομα, μην αποσύρεσαι υπερβολικά σύντομα.

>Δεν πρέπει να ενθουσιάζεσαι τόσο ώστε να χάνεις τη μπάλα.

>Πιστεύω στην πίστη. Η πίστη είναι κάτι που λειτουργεί – προκαλεί τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα, έχει αποτελέσματα. Είναι ένα άυλο, απροσδιόριστο, πολύ πραγματικό πράγμα. Και οδηγεί τους ανθρώπους, μερικές φορές στη θηριωδία. Και μερικές φορές στην επιβίωση.

>Διαβάζεις τον Δον Κιχώτη στα αγγλικά και είναι ένα πραγματικά ωραίο παλιό βιβλίο, αλλά δεν πρόκειται να κατανοήσεις το θαύμα του Θερβάντες μέχρι να μπορέσεις να το διαβάσεις στα ισπανικά.