Ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε στη Βρετανία προκειμένου να παραστεί στην τελετή της κηδείας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ εμφανίσθηκαν σε υπερυψωμένο χώρο μέσα στην αίθουσα του Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας ενώ ουρά ανθρώπων περνούσε μπροστά. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το σχήμα του σταυρού και έβαλε το χέρι του στην καρδιά του. Ο Μπάιντεν είναι μεταξύ των πολλών υψηλών προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική που θα παραστούν στην κηδεία της Δευτέρας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και άλλους ηγέτες από όλο τον κόσμο για μια δεξίωση το βράδυ της Κυριακής ενόψει της κηδείας .
Ο Μπάιντεν ήταν ένας από τους 14 προέδρους των ΗΠΑ στην εξουσία κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της βασίλισσας, από τους οποίους η Ελισάβετ γνώρισε όλους εκτός από τον Λίντον Τζόνσον, ξεκινώντας από τον Χάρι Τρούμαν το 1951, όταν ήταν ακόμη πριγκίπισσα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εθεάθη να περπατά κοντά στον ποταμό Τάμεση νωρίτερα την Κυριακή.
Η Λιζ Τρας, την οποία η βασίλισσα διόρισε πρωθυπουργό της Βρετανίας μόλις δύο ημέρες πριν από το θάνατό της, βρήκε την ευκαιρία να συναντηθεί με ηγέτες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία, τον Καναδά και την Πολωνία το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν αναμένεται πλέον να παραστεί, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής κυβέρνησης. Η πρόσκληση του ανθρώπου που οι δυτικοί ηγέτες πιστεύουν ότι διέταξε τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 ήταν αμφιλεγόμενη. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιοδήποτε ρόλο στη δολοφονία.
Η Βρετανία έχει προσκαλέσει αρχηγούς κρατών ή πρεσβευτές από οποιαδήποτε χώρα με την οποία έχει πλήρεις διπλωματικές σχέσεις, αλλά εξαρτάται από αυτά τα έθνη που θα στείλουν.