Nέα της αγοράς

Rolex: Πέφτει η τιμή στα μεταχειρισμένα ρολόγια

Μετά τις απότομες διακυμάνσεις που είχε η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, όπως τα Rolex και τα Patek Philippe, οι τιμές φαίνεται να σταθεροποιούνται.

Στον δείκτη Subdial50, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των ρολογιών πολυτελείας με τις περισσότερες συναλλαγές, κατεγράφη άνοδος.

Η κατάρρευση των crypto έριξε τις τιμές

Με την αγορά πολυτελών ρολογιών να καταγράφει σταθερή άνοδο και την εμβληματική μπουτίκ του Λονδίνου να μεταφέρεται σε ένα 8 φορές μεγαλύτερο κατάστημα, λόγω της πεποίθησής ότι θα αυξηθεί η ζήτηση τα επόμενα χρόνια, η αγορά των μεταχειρισμένων παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις.

Με τις τιμές ανάλογα το μοντέλο να ποικίλλουν, ορισμένα πολυπόθητα μοντέλα της Rolex και της Patek Philippe είδαν τις τιμές τους να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, λόγω ελλείψεων σε προσφορά και στα τέλη της Άνοιξης να καταγράφουν καθοδική πορεία, η οποία συνεχίστηκε και μέσα στο καλοκαίρι.

Πολλοί συνέδεσαν αυτή την πτώση με την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων, καθώς πολλοί κάτοχοι έσπευσαν να πουλήσουν τα πολυτελή ρολόγια τους για να καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν.