Pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr Opinion Leader. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Η Τουρκία προετοιμάζει το κλίμα για στρατιωτική ενέργεια

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο ότι η Τουρκία προετοιμάζει το κλίμα για στρατιωτική ενέργεια

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι η Τουρκία προετοιμάζει το κλίμα για στρατιωτική ενέργεια.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Για την Τουρκία

“Είναι σαφές ότι στέλνονται κάποια μηνύματα αποτροπής αλλά αυτά δεν επαρκούν γιατί η προεκλογική χρονιά της Τουρκίας θα είναι τέτοια που προμηνύεται μια ασταθής κατάσταση που αφορά και την προσπάθεια προσεταιρισμού ακόμη και ενός ακροατηρίου ολοένα και εθνικιστικού. Μην ξεχνάμε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι στις τελευταίες εκλογές συνολικά πήραν 21 με 22%. Αυτό είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει πολύ τις εξελίξεις και επηρεάζει και τον Ερντογάν που έχει τον Μπαχτσελί εταίρο αλλά επηρεάζει και την αντιπολίτευση. Είναι η περίπτωση της Αχτσενέρ και μάλιστα υπάρχουν και στοιχεία Γκρίζων Λύκων και στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. Υπάρχει βέβαια μια επίφαση δημοκρατίας, εμφανίζονται κάποιοι ως υπέρμαχοι των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, αυτή η επίφαση δημοκρατίας που έχει το τουρκικό κράτος από την ίδρυσή του από τον Κεμάλ και έπειτα αλλά όλο αυτό το πλαίσιο προμηνύει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις, αστάθεια, αν για την περιοχή και τα ελληνοτουρκικά έπρεπε να το συνοπολογίσουμε και με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Είναι σαφές ότι η Δύση έχει τα μάτια της και τα αυτιά της στραμμένα στο μέτωπο της Ουκρανίας και υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τις τουρκικές αναθεωρητικές επιδιώξεις…” σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

“Είναι πολύ πιθανό ο Ερντογάν να θεωρήσει ότι πέρα από κάποια καταδίκη και κάποιες πιθανότατα κυρώσεις που μπορεί να επιβληθούν δεν θα υπάρξει επί του πεδίου σημαντική ανάμειξη. Μπορεί να υπάρξει βέβαια έμμεση ανάμειξη και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το εξασφαλίσουμε εμείς εκ των προτέρων. Θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι η περίοδος των εκλογών των ελληνικών μπορεί να αποβεί καθοριστική για τα όποια τουρκικά σχέδια γιατί είχαμε και δηλώσεις από το γιο του Οζάλ μάλιστα..” δήλωσε.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι