Πολιτισμός

Γιατί η Ισλανδία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός γυρισμάτων στον κόσμο;

Τα τελευταία χρόνια, μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν γυριστεί στην Ισλανδία, όπως οι Thor: The Dark World, Prometheus, Batman Begins, Star Wars: Rogue One, Star Wars: The Force Awakens, No Time To Die και ίσως δεν αποτελεί έκπληξη, το Game of Thrones.

Με την απομακρυσμένη τοποθεσία του στον βόρειο Ατλαντικό, μπορεί να φαίνεται απίθανη τοποθεσία για γυρίσματα, αλλά νέες παραγωγές ανακοινώνονται συνεχώς καθώς η ομορφιά του νησιού τις προσελκύει.

Πράγματι, το τοπίο της Ισλανδίας είναι ασυναγώνιστο, από υπέροχους καταρράκτες μέχρι υψίπεδα που μοιάζουν με έρημο. Η αντίθεση κόβει την ανάσα.

«Η δημοτικότητα της Ισλανδίας οφείλεται στις υπέροχες τοποθεσίες που έχουμε, στην προσβασιμότητα σε μεγάλα τοπία», λέει ο Leifur B. Dagfinnsson, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ισλανδικής εταιρείας παραγωγής Truenorth.

Ο Truenorth έχει δουλέψει σε παραγωγές όπως The Midnight Sky, Dune και The Northman.Ένα άλλο μέρος της έκκλησης της Ισλανδίας οφείλεται στο πρόγραμμα της ισλανδικής κυβέρνησης να αποζημιώσει έως και το 35% των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν κατά την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ισλανδία. Οι πληρωμές κόστους παραγωγής σε εργαζομένους και εργολάβους γίνονται δεκτές εάν φορολογούνται