Focus

Ντέιβιντ Σάτσετ: O Ηρακλής Πουαρό με 33 χρόνια επιτυχία στην πλάτη του

Ντέιβιντ Σάτσετ: «Ήταν ελάχιστα ψηλότερος από 1,62 αλλά στεκόταν με μεγάλη αξιοπρέπεια. Το κεφάλι του είχε ακριβώς το σχήμα ενός αυγού και ήταν πάντα λίγο γυρτό προς το πλάι»

“Τα παιδιά μου ήταν μικρά, μου αρέσει η Βρετανία και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα καταφέρω να προσαρμοστώ στον τρόπο ζωής μιας άλλης χώρας. Στην καλύτερη περίπτωση να είχα βγάλει πολύ περισσότερα χρήματα, πιθανότατα όμως δεν θα ήμουν εξίσου ευτυχισμένος”.

Γιος φημισμένου λιθουανού γυναικολόγου που μετανάστευσε στη Νότια Αφρική και μιας ηθοποιού σε μιούζικ χολ, ο Ντέιβιντ Σάτσετ προτίμησε το θέατρο από την ιατρική ως αντίδραση προς τον πατέρα του. Εβραίος, στράφηκε στον χριστιανισμό διαβάζοντας τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Ρωμαίους.

Εδώ και 25 χρόνια κουβαλά πάντα πάνω του πέντε φύλλα χαρτιού που έγραψε όταν πήγε στην ακρόαση για να πάρει τον ρόλο με όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του Ηρακλή Πουαρό που μπορούσε κάποιος να βρει στις ιστορίες της Αγκαθα Κρίστι. Και ήταν η Βίβλος του.