Πολιτική

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο: Σχέδιο για 80 επιπλέον χιλιόμετρα

Επί τάπητος βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για επέκταση 80 χιλιομέτρων του φράχτη

Επί τάπητος βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης για επέκταση 80 χιλιομέτρων του φράχτη στον Έβρο ακόμη και χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης τόνισε με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο ότι η Ελλάδα “δεν θα γίνει ξέφραγο” αμπέλι”.

Αυτή τη στιγμή έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την “Καθημερινή” προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια όμως η έγκρισή τους τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολη καθώς στην περίπτωση που δοθεί το “πράσινο φως” στην Ελλάδα αντίστοιχο αίτημα θα μπορούν να υποβάλλουν και άλλα κράτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά για πολύ μεγαλύτερες σε μήκος κατασκευές.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχε σημειώσει ότι θα δοθούν ακόμη και εθνικά κονδύλια για τη διεύρυνσή του αν αυτό απαιτηθεί προκειμένου να κατασκευασθεί.

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, αναφορικά με το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την Πέμπτη.  «Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος. Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι,  που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.

Την επέκταση του φράχτη στον Έβρο προανήγγειλε και ο υπουργός Μετανάστευσης

Ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 ανακοίνωσε ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα. Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι αύτη τη στιγμή φιλοξενούνται στη χώρα μας σε δομές φιλοξενίας 18.000 μετανάστες από 92.000 που ήταν το 2020.

Σημείωσε επίσης ότι από τις 121 δομές που υπήρχαν πλέον λειτουργούν 34 σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτο δημιούργησε πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές, καθώς δεν υπήρχαν εργάτες γης.