Στην εντυπωσιακή αύξηση που κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο -σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας- αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.
«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο είναι 2,6 δισ. ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του 2019. Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού.
Ζαχαράκη: “Κερδίζουμε το στοίχημα για μια επιτυχημένη χρονιά που μπορεί να χτυπήσει ρεκόρ”
“Κερδίζουμε το στοίχημα για μια επιτυχημένη χρονιά που μπορεί να χτυπήσει ρεκόρ” ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Τουρισμός Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στις μαζικές τουριστικές εισροές που γίνονται συνεχώς, μιας και οι αεροπορικές αφίξεις των τουριστών φτάνουν το 1 εκατ. την εβδομάδα».
Μιλώντας στην ΕΡΤ για το που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση τουριστών και επομένως των εσόδων δήλωσε ότι στις περιοχές του νοτίου Αιγαίου καταγράφουν αύξηση 17% σε σχέση με το 2019 που ήταν χρονιά σταθμός για τις επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό.
Στα νησιά Ιονίου η αύξηση, για τον Ιούλιο, κυμαίνεται από 10 έως 20%. και σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού «η τάση είναι να καταγράφεται αύξηση 10 – 20% για τα στοιχεία που έχουμε για τα αεροπορικά, σε συνδυασμό με τις οδικές μετακινήσεις».
Κατά 10% αυξημένη η μέση δαπάνη των τουριστών
Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη πέρυσι η Ελλάδα ανέκτησε το 60% από τα 11 δισ. ευρώ που ήταν τα τουριστικά έσοδα το 2019 ενώ τώρα, μέχρι στιγμής, κινούμαστε υψηλότερα από ότι αναμέναμε με τη μέση δαπάνη να είναι υψηλότερη κατά 10%. «Όλα αυτά αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας. Φαίνεται ότι στα έσοδα κινούμαστε πολύ θετικά» επισήμανε η κ. Ζαχαράκη.
Αναφερόμενη στις προσπάθειες η Ελλάδα να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και να προσελκύσει τουρίστες από την Βόρεια Ευρώπη για το χειμώνα δήλωσε ότι «θέλουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα σε συνταξιούχους της Β. Ευρώπης να έρθουν στην Ελλάδα».
Και όπως τόνισε για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν αρκετές απευθείας πτήσεις και να υπάρξουν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο γιατί στο χώρο που κάποιος θα θελήσει να περάσει τη χειμερινή περίοδο που θα είναι πιο ήπια σε σχέση με τη χώρα του.
«Το οδικό δίκτυο βελτιώνει και τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών αλλά και της πρόσβασης ενός ταξιδιώτη», προσέθεσε η υφυπουργός Τουρισμού κάνοντας παράλληλα λόγο για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.
Μιλώντας για το τι πρέπει να αλλάξει για να επιλέξουν την Ελλάδα για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα οι δυτικοευρωπαίοι συνταξιούχοι η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στη βελτίωση του δικτύου ίντερνετ και τις υπάρχουσες ταχύτητες καθώς και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.