Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επεισοδιακή διακοπή του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με την αντίστοιχη της Βραζιλίας και τη FIFA, ώστε να ματαιωθεί οριστικά το παιχνίδι, το οποίο δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι και οι δύο χώρες έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ.
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Αν και ξεκίνησε κανονικά, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας εισέβαλαν στο γήπεδο, επιδιώκοντας να συλλάβουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι αγωνίζονταν στη Premier League και είχαν ταξιδέψει από την Αγγλία, κατηγορώντας τους για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του covid.
Το ματς διεκόπη και δεν ξανάρχισε ποτέ, με τις δύο πλευρές να ρίχνουν η μία στην άλλη την ευθύνη για το πρωτοφανές «φιάσκο».
Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Μία ημέρα νωρίτερα η έναρξη του Μουντιάλ 2022
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα αρχίσει μια ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα [12/8] από τη FIFA, που συμφώνησε ομόφωνα να πραγματοποιήσει την τελετή έναρξης και τον πρώτο αγώνα της διοργανώτριας χώρας την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου.
Το αρχικό σχέδιο, ήταν η τελετή έναρξης να πραγματοποιηθεί πριν από τον αγώνα του Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Ισημερινό, κάτι που θα δημιουργούσε την ασυνήθιστη συνθήκη δύο αγώνων (Σενεγάλη-Ολλανδία και Αγγλία-Ιράν) να διεξαχθούν πριν από την τελετή έναρξης.
Ο αγώνας του Ομίλου Α μεταξύ Σενεγάλης και Ολλανδίας, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να είναι η έναρξη του τουρνουά, αναβλήθηκε κατά έξι ώρες από τις 13:00 τοπική ώρα στις 21 Νοεμβρίου στις 19:00, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση Κατάρ-Ισημερινός.
Το σχέδιο έχει υπογραφεί από μια επιτροπή που αποτελείται από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο.
«Η απόφαση ακολούθησε μια αξιολόγηση του ανταγωνισμού και των λειτουργικών επιπτώσεων, καθώς και μια διεξοδική διαδικασία διαβούλευσης και μια συμφωνία με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και την χώρα υποδοχής», αναφέρθηκε από την FIFA.