Αθλητισμός

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Τρολάρισμα” του Έλον Μασκ για αγορά των “κόκκινων διαβόλων”

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου Iλον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, πρόκειται για ακόμη ένα «αστείο»

Αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου Iλον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla και της SpaceX, να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, πρόκειται για ακόμη ένα «αστείο» του ιδιόρρυθμου επιχειρηματία.

Με ένα σιβυλλικό tweet, ο πλούσιος επιχειρηματίας, συνηθισμένος σε απρόβλεπτες και προκλητικές δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Και αγοράζω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του κόσμου, εννοεί ότι θ’ ασχοληθεί σοβαρά και θα καταθέσει προσφορά εξαγοράς του ιστορικού συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει, σχετικά με τις προσθέσεις του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου. Σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων (AFP), ούτε η Tesla ούτε η διοίκηση του συλλόγου, που ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ, απάντησαν.

Οπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuter’s», λίγο αργότερα ο Μασκ, επανήλθε με νέα ανάρτηση, γράφοντας πως αστειευόταν όταν είπε ότι επρόκειτο να αγοράσει την Γιουνάϊτεντ: «Οχι, αυτό είναι ένα μακροχρόνιο αστείο στο Twitter. Δεν αγοράζω αθλητικές ομάδες». Και σε μεταγενέστερη ανάρτηση του, ο Μασκ, πρόσθεσε: «Εάν αγόραζα κάποια ομάδα, αυτή θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Είναι η αγαπημένη μου ομάδα από παιδί».

Ο αγγλικός σύλλογος, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εδώ και δέκα χρόνια, έχει κεφαλαιοποίηση 2,08 δισ. δολάρια. Η μετοχή του, έκλεισε την Τρίτη στα 12,78 δολάρια (+0,08%), ενώ έχασε 2,11% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο.

Παρά το γεγονός, ότι κανένας μέτοχος δεν κατέχει πλειοψηφικό πακέτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελέγχεται από τα έξι παιδιά του Αμερικανού επιχειρηματία Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2005 πριν πεθάνει το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόσφατα, ο Μασκ πούλησε μετοχές αξίας σχεδόν επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον όμιλο αυτοκινήτων Tesla, ενώ βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για το αποτυχημένο σχέδιο εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.