Πολιτική

Tουρκικά ΜΜΕ: “Τροφοδοτεί τρομοκράτες η Ελλάδα” – Τι αναφέρουν για τις ελληνορωσικές σχέσεις

Τι αναφέρουν τα Τουρκικά ΜΜΕ

Σε δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Yeni Akit ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου φιλοξενεί μέλη του DHKP-C, του PKK και της FETÖ δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ανοίξει ένα χώρο για τους τρομοκράτες που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Τούρκων».

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τροφοδοτεί ανοιχτά τρομοκράτες, η ίδια πηγή αναφέρει στην τουρκική εφημερίδα ότι «η Αθήνα έχει όλα όσα ψάχνετε, DHKP-C, PKK, FETÖ. Όλα αυτά έχουν μια σαφή θέση. Λένε ότι ‘ο εχθρός των Τούρκων είναι καλό πράγμα, ας τους ανοίξω ένα χώρο, ας έρθουν, ας τους ταΐσω και μια μέρα θα τους χρησιμοποιήσω για να βλάψω τους Τούρκους’. Στον 21ο αιώνα, μια χώρα της ΕΕ εκτρέφει ανοιχτά και ειδικά τρομοκράτες. Τροφοδοτεί ευθέως τους τρομοκράτες. Το PKK είναι μια ομάδα που τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία γι’ αυτό. Στην ελληνική νοοτροπία, αυτές είναι οι ομάδες που εκτρέφει με την ελπίδα ότι ‘ίσως μια μέρα να μου φανούν χρήσιμες’. Η Ελλάδα έπαψε να είναι χώρα διέλευσης, αλλά είναι πλέον χώρα-στόχος. Υπάρχουν 8-10 χιλιάδες μέλη της FETÖ στην Ελλάδα. Λέγοντας ‘θα ενοχλήσω την Τουρκία’ αυτές οι κινήσεις που κάνετε θα χτυπήσουν μια μέρα και την Ελλάδα».

Για τις σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο της Άγκυρας που θεωρεί ότι «οι Έλληνες αισθάνονται άβολα με την Τουρκία, επειδή η Τουρκία είναι μια χώρα που θέτει κανόνες. Η Τουρκία λέει ότι ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας πρέπει να τερματιστεί, επειδή η Τουρκία είναι μια χώρα που ασχολείται με το εμπόριο και τον τουρισμό. Η περιφερειακή αστάθεια δεν είναι για την Τουρκία, γι’ αυτό προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο. Η Τουρκία λέει στη Ρωσία ότι έκανε λάθος από την αρχή της υπόθεσης. Αλλά έχουμε σχέσεις με τη Ρωσία. Η Ελλάδα έχει ενοχληθεί επειδή η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Οι κυρώσεις δεν είναι κυρώσεις του ΟΗΕ. Η Τουρκία δεν είναι μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία δεν ρωτήθηκε καθόλου όταν διατυπώθηκαν οι κυρώσεις».