Ο θάνατος της Ολύβια Νιούτον Τζον αυτή τη Δευτέρα έχει επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα τον Άαρον Ράμσεï. Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής, τρεις φορές κυπελλούχος, έχει πέσει, εδώ και αρκετά χρόνια, θύμα μιας τρομερής κατάρας, αφού από το 2011 κάθε φορά που βάζει γκολ, μια προσωπικότητα πεθαίνει τις ώρες ή τις μέρες που ακολουθούν. Αυτή τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, ανακοινώθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου της λαμπερής Ολίβια Νιούτον Τζον, σε ηλικία 73 ετών.
Η ηθοποιός, γνωστή για εκείνο το εμβληματικό ντουέτο της με τον Τζον Τραβόλτα στο θρυλικό «Grease», έφυγε «ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους», όπως ανέφερε ο σύζυγός της σε δήλωσή του. Και ήταν μία ανακοίνωση που είχε επίδραση βόμβας και προκάλεσε σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα όχι μόνο τα εκατομμύρια θαυμαστών της, αλλά και τον Ράμσεï. Ο ποδοσφαιριστής είναι γνωστός για τον προαναφερόμενο απίθανο λόγο, αφού όταν σκοράρει ένα γκολ, ακολουθεί ο θάνατος μιας διακεκριμένης προσωπικότητας. Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η θλιβερή σύμπτωση επιβεβαιώνεται.
Πράγματι, φαίνεται να τον κυριεύει αυτή η κατάρα από το 2011
Η «κατάρα Ράμσεï», όπως είναι πια ευρέως γνωστή, άρχισε το 2011 με το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αφού σκόραρε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προηγούμενη μέρα. Ακολούθησαν ο Στιβ Τζομπς και μετά ο συνταγματάρχης Καντάφι, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Πολ Γουόκερ, ο Ντέιβιντ Μπάουι, η Νάνσυ Ρίγκαν, ο Τσέστερ Μπένινγκτον , ο Ρότζερ Μουρ, ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Μπαρτ Ρέινολντς, ο Μακ Μίλερ, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο Κιθ Φλιντ των Prodigy και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Ζακ Σιράκ, αν και ο θλιβερός κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός.
Η πιο πρόσφατη στη μακάβρια λίστα ήταν η Ολίβια Νιούτον Τζον, που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. Έγινε παγκοσμίως διάσημη και για τις κατοπινές γενεές χάρη στην αφίσα με τον Τζον Τραβόλτα. Η ηθοποιός έδινε, για πολλά χρόνια, μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε μαστεκτομή το 1992, προτού αντιμετωπίσει δύο υποτροπές το 2013 και λίγο αργότερα, το 2017.
Η Ολίβια ήταν και κάτι ακόμη: ένα σύμβολο θριάμβου και ελπίδας, εδώ και τριάντα χρόνια, μοιράζοντας την εμπειρία της από τον καρκίνο του μαστού και τον καθημερινό αγώνα που έδινε εναντίον του. Το υπενθύμισε και ο σύζυγός της, διευκρινίζοντας επίσης ότι έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο στο όνομά της, για τη χρηματοδότηση έρευνας για τα φαρμακευτικά φυτά και τον καρκίνο του μαστού.