Κόσμος

Γερμανία: Πληθωριστικός «πονοκέφαλος» για την Κεντροαριστερά

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 7,5% τον Ιούλιο, σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί ο ιλιγγιώδης πληθωρισμός για τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 7,5% τον Ιούλιο, σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πρόκειται για πληθωρισμό – ρεκόρ, ο οποίος καταγράφεται, μάλιστα, σε διάστημα ενός έτους και ο οποίος προκάλεσε την παρέμβαση της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του Κόμματος των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών.

«Για πολλούς ανθρώπους, η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ πιο ακριβή. Φοβόμαστε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της ενέργειας και των τροφίμων», εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος πρόσθεσε:

«Οι οικονομικές προοπτικές της χώρας μας έχουν γίνει επίσης πιο εύθραυστες και οι προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω» .

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μέτρα για τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένων προσωρινών μέτρων για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών, όπως «έκπτωση στην αντλία» και «εισιτήριο 9 ευρώ» μηνιαίως που ισχύει σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός των γραμμών υψηλής ταχύτητας μέχρι το τέλος. του Αυγούστου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, ανακοίνωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα υιοθετήσει μια σειρά φορολογικών μέτρων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023 στην προσπάθειά της να μετριάσει την εκτίναξη των τιμών.