Το 2017, άρχισαν οι φήμες ότι η Καμπάεβα ήταν έγκυος όταν παρακολούθησε έναν αγώνα γυμναστικής κοριτσιών στη Μόσχα, φορώντας ένα φαρδύ κόκκινο φόρεμα – το οποίο φαινόταν να κρύβει την κοιλιά. Στη συνέχεια, μια ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε – αλλά η ιστορία διαψεύστηκε και η εφημερίδα έκλεισε από τις αρχές του Κρεμλίνου. Οι ιστορίες ότι το ζευγάρι είχε πολλά παιδιά συνεχίστηκαν ειδικά μετά την κοινή φωτογραφία τους, αναγκάζοντας την Καμπάεβα να αρνηθεί ότι έχει γεννήσει ποτέ. Όμως, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν πάντα μυστικοπαθής για την προσωπική του ζωή και την οικογένειά του.
Η νέα εμφάνιση και η δημόσια ομιλία για τον πόλεμο
Προχθές, η 38χρονη Αλίνα Καμπάεβα, παρουσιάστηκε για να ηγηθεί ενός πατριωτικού φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής στη Μόσχα, του ετήσιου “Alina Festival” στην VTB Arena της ρωσικής πρωτεύουσας, βάζοντας τέλος στις φήμες ότι κρύβεται στην Ελβετία ή σε κάποιο καταφύγιο στη Σιβηρία.
Η Αλίνα Καμπάεβα, εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί με εκατοντάδες μικρά παιδιά στην έντονα πατριωτική εκδήλωση, η οποία περιλάμβανε στρατιωτική χορωδία και το διαβόητο ρωσικό σύμβολο “Ζ” που έχει γίνει συνώνυμο του πολέμου στην Ουκρανία.
Το φεστιβάλ περιλάμβανε επίσης, μερικά από τα πιο πατριωτικά τραγούδια της Σοβιετικής Ένωσης σε έναν εορτασμό της νίκης της χώρας επί των Ναζί, αλλά όπως λέγεται, ο στόχος ήταν να ενισχύσει την υποστήριξη για την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” του Πούτιν στην Ουκρανία.Το πλήρες σόου θα μεταδοθεί στις 8 Μαΐου, την παραμονή μιας τεράστιας στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της “Ημέρας της Νίκης”, του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Φορώντας ένα μεταξωτό φούξια φόρεμα αξίας 1.915 λιρών από τη σχεδιάστρια Alessandra Rich με έδρα το Λονδίνο και με μια πατριωτική κορδέλα του Αγίου Γεωργίου καρφιτσωμένη στο στήθος της, η Αλίνα Καμπάεβα συνέδεσε τη νίκη επί του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία:
“Αυτό το θέμα, βλέπετε, αυτή η ιστορία, δεν αφορά μόνο το παρελθόν. Μένει μαζί μας”.
“Αυτή η γιορτή δεν είναι μόνο για όλη τη χώρα, είναι μια γιορτή για κάθε οικογένεια. Κάθε οικογένεια έχει μια ιστορία πολέμου και δεν πρέπει ποτέ να την ξεχάσουμε, αλλά να τη μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά”, πρόσθεσε στην ομιλία της.