Νεκρός εντοπίστηκε ένας 38χρονος ψαροντουφεκάς ο οποίος αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή “Δαρδίζα” Ερμιόνης και Λίμνης Θερμησίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Λιμενικές Αρχές Ερμιόνης, Ύδρας, Σπετσών και Πορτοχελίου ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι ο 38χρονος ημεδαπός μετέβη για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, πρωινές ώρες του Σαββάτου [30/7], στη θαλάσσια περιοχή “Δαρδίζα” Ερμιόνης και Λίμνης Θερμησίας και έκτοτε αγνοείτο.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρευνες διεξήχθησαν από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος και δύο ιδιώτες δύτες. Από αέρος επιχείρησε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από ξηράς στις έρευνες συμμετείχαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο 38χρονος εντοπίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του στην περιοχή των ερευνών, ανασύρθηκε από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Ερμιόνης, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου- Καλαμάτας.
Πόλος έλξης τουριστών η παραλία του δήμου Αγιάς στη Λάρισα με το κόκκινο ιαματικό νερό
Είναι ιδιαίτερο και μοναδικό και προσελκύει αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να μην εντυπωσιαστεί όταν μαθαίνει πως στη περιοχή των παραλίων της Λάρισας υπάρχει μια ξεχωριστή τοποθεσία, λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα, όπου αναβλύζει από την γη… κόκκινο νερό;
Πρόκειται για τον οικισμό «Κόκκινο Νερό» που βρίσκεται στα παράλια του δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, στη σκιά του Κισσάβου. Το Κόκκινο Νερό Λάρισας αποτελεί επέκταση του ορεινού χωριού Καρίτσα και είναι ένας παραλιακός οικισμός χτισμένος μέσα σε ρεματιές.
Βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και 70 χλμ. από τη Λάρισα. Το όνομά του οικισμού οφείλεται στις ιαματικές πηγές που υπάρχουν και οι οποίες αναβλύζουν κόκκινο νερό, λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει.
Σύμφωνα με τις μελέτες, αλλά και με ΦΕΚ το 2019 το κόκκινο νερό που αναβλύζει στην περιοχή, αναγνωρίστηκε ως ιαματικός φυσικός πόρος για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία, για παθήσεις γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος, ρευματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.
Συγκεκριμένα η Ελληνική Πολιτεία και το υπουργείο Τουρισμού, με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2019 αναφέρει μεταξύ άλλων : «Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως: ψυχρός, μεταλλικός, ασθενώς σιδηρούχος, οξυανθρακικός, ισχυρά ανθρακούχος, υποτονικός, ασβεστούχος μαγνησιούχος.