Όσοι συχνάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνονται από αυτά ή και ασχολούνται εμπορικά με αυτά διαπιστώνουν τη μία αλλαγή να διαδέχεται την άλλη, τουλάχιστον ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Twitter.
Στην πραγματικότητα, ο Έλον Μασκ δεν θέλει πια να αναλάβει το Twitter. Αλλά η απόφασή του αυτή δημιουργεί αντιδράσεις και το ζήτημα πρόκειται να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ, παράλληλα, οι μέτοχοι του δημοφιλέστατου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται επίσης να αποφανθούν για τις εξελίξεις σύντομα.
Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι η συμφωνία για την εξαγορά του Twitter δεν ισχύει πια, αλλά οι μέτοχοι θα ψηφίσουν για την εξαγορά του εν λόγω μέσου. Για τον λόγο αυτό, το Twitter προγραμμάτισε μια συνέλευση των μετόχων στις 13 Σεπτεμβρίου, την οποία πρόκειται να ακολουθήσει ψηφοφορία.
Το αφεντικό της Tesla, Μασκ, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ήθελε να αγοράσει το Twitter για περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Twitter αρχικά αντιστάθηκε, αλλά λίγο αργότερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς με τον δισεκατομμυριούχο, που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας. Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ωστόσο, κήρυξε τη συμφωνία σε αναμονή και, τελικά, υπαναχώρησε στις αρχές Ιουλίου.
Το Twitter ζητεί τώρα, από τη μεριά του, μια δικαστική απόφαση, που να υποχρεώνει τον Μασκ να ολοκληρώσει την εξαγορά στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Αυτή θα ήταν μια ελκυστική συμφωνία για πολλούς μετόχους, με δεδομένο ότι η μετοχή έκλεισε στα 39,34 δολάρια προχθές, Τρίτη, στις 27 Ιουλίου.
Ο Μασκ κατέχει ήδη ένα σημαντικό μερίδιο 9% στο Twitter, το οποίο είχε προμηθευθεί στο Χρηματιστήριο, πριν από την ανακοίνωση της αγοράς του μέσου. Με δεδομένο όμως ότι το Twitter παραιτήθηκε, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, παραιτήθηκε από ειδικές μετοχές με περισσότερα δικαιώματα ψήφου για τους ιδρυτές και τη διοίκηση, η απλή πλειοψηφία επαρκεί για τον έλεγχο του διάσημου μέσου. Κι αυτό παραμένει πάντοτε ένας πειρασμός για ένα επιτυχημένο και ανήσυχο επαγγελματία.