Φορολογικές δηλώσεις 2022: Σενάρια για νέα παράταση

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Σενάρια για νέα παράταση

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει στο τέλος του επόμενου μήνα να καταβάλλουν ταυτόχρονα δυο δόσεις

Αρχίζει και φουντώνει εκ νέου η συζήτηση για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022. Μέχρι σήμερα, 17 ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, 3 στους 10 φορολογούμενους δεν έχουν πατήσει το κουμπί υποβολής της δήλωσής τους. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να κατατεθούν περίπου 1,8 εκατ. δηλώσεις.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση τον Αύγουστο θα πρέπει στο τέλος του επόμενου μήνα να καταβάλλουν ταυτόχρονα δυο δόσεις, την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Ηλία Χατζηγεωργίου στο pagenews.gr: Για τις φορολογικές δηλώσεις

Το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 20 ημέρες πηγαίνουμε σε νούμερα νορμάλ υποβολής. Είμαστε περίπου στις 90 χιλιάδες δηλώσεις ημερησίως βέβαια αν υπολογίσουμε ότι υπολείπονται περίπου, στα 3 με 3.5 εκατομμύρια δηλώσεις που θα πρέπει αν υποβληθούν το διάστημα δεν επαρκή μέχρι τις 30 Ιουνίου και προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα που θα κληθούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμα δηλώσεις και τις προσαυξήσεις, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη παράταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play