Πολιτική

Οικονόμου για επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε: Δεν θα πληγεί η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας

Οικονόμου για επίθεση στο σπίτι του Πορτοσάλτε: Ανάρτηση για την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου

Ανάρτηση για την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ούτε η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας θα πληγεί από τέτοιους τραμπουκισμούς».

Τι έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Ούτε ο ίδιος πρόκειται να καμφθεί, ούτε η ελευθερία του λόγου στην Πατρίδα μας θα πληγεί από τέτοιους τραμπουκισμούς.

Δείτε την ανάρτηση

Δένδιας για Άρη Πορτοσάλτε: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καταδίκασε μέσω ανάρτησής του στο twitter την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε τα ξημερώματα. Σύμφωνα μες την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, σημειώθηκε έκρηξη από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια, εκ των οποίων εξερράγησαν τα τρία. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αντέδρασε με καταδικαστικό τρόπο στο άκουσμα της είδησης. «Η εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας και είναι απολύτως καταδικαστέα», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.