Η απαγόρευση της μουσικής μετά τις 23:00 έχει μεταφερθεί και σε άλλους δήμους στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Έτσι, μετά τον Άλιμο σειρά έχει και ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπου αυτό το μέτρο έχει φέρει πολλές αντιδράσεις, μιας και μετά σχεδόν δυο χρόνια υγειονομικών περιορισμών, λόγω της πανδημίας, οι επιχειρηματίες του κλάδου ήλπιζαν για αύξηση του τζίρου τους.
Αιτιολογώντας την απόφασή της να λάβει «δρακόντεια μέτρα», «πουθενά δεν έχει αποφασίσει η πόλη μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο παραθαλάσσιο “Γκάζι”, ούτε σε “Φαληράκι” ή “Λαγανά”», ανέφερε η δημοτική αρχή του Αλίμου, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «η Δημοτική Αρχή και μαζί η κοινωνία, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, θέλουμε ζωή, ψυχαγωγία και τουρισμό στην παραλία μας και το έχουμε αποδείξει».
Τα “απαγορευμένα” για το δήμο
Στη λίστα με τα «απαγορευμένα» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φιγουράρουν και τα βεγγαλικά, των οποίων η καύση δεν επιτρέπεται μετά τις 11 το βράδυ, παρά μόνο η «χρήση αθόρυβων ή χαμηλού θορύβου βεγγαλικών τις υπόλοιπες ώρες». Ακόμη, για τους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, ενώ αντιμέτωποι με «καμπάνες» από τη Δημοτική Αρχή θα είναι και όσοι κάνουν χρήση θορυβωδών μηχανημάτων καθαριότητας και κηποτεχνικών εργασιών, όπως τα χορτοκοπτικά μηχανήματα, οι φυσητήρες και τα αλυσοπρίονα.
«Συγκεκριμένα τα μηχανήματα που παράγουν θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ απαγορεύεται πλέον, να χρησιμοποιούνται τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες ενώ, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο η χρήση τους επιτρέπεται μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00. Η παράβαση του συγκεκριμένου άρθρου τιμωρείται με πρόστιμο 3.000 ευρώ», ανακοίνωσε ο Δήμος των «3Β», ο οποίος ενήργησε, προκειμένου να μπορέσει να θωρακίσει την πόλη και να προστατέψει τους κατοίκους απ’ όσους αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες καλής γειτνίασης και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως καταλήγει τη Δημοτική Αρχή.
Τι προβλέπεται
Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα.
Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, ώστε να προστατευτεί η πόλη από τις επιχειρήσεις εκείνες, που αρνούνται να σεβαστούν τους κατοίκους, την ποιότητα ζωής και την οικιστική φυσιογνωμία που χαρακτηρίζει τον δήμο.