Πολιτική

Βορίδης στο Συνέδριο της ΝΔ: Η παράταξή μας βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Βορίδης στο Συνέδριο της ΝΔ: «Στην πραγματικότητα η άλλη πλευρά, η αντίπαλη παράταξη, κατανόησε σε βάθος την αξία των ιδεολογικών μηχανισμών. Προσπάθησε να τους ελέγξει», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η παράταξή μας βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αν ακούγαμε την Αριστερά, η χώρα θα είχε γίνει σοβιετικό καθεστώς. Σε μία άλλη ιστορική φάση αυτοί που θα έπρεπε να είχαν διδαχθεί δεν διδάχθηκαν. Κάποιοι φώναζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαζε τη χώρα στην ΕΕ. Πάλι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Βρίσκονται συνεχώς στη λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχώς επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη», ανέφερε μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Οι ίδιοι ήταν εκείνοι που εν συνεχεία έπαιξαν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια όταν μας έλεγαν ότι είμαστε γερμονοτσολιάδες γιατί παλεύαμε να κρατήσουμε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτή η παράταξη κράτησε όρθια τη χώρα σε εκείνες τις δύσκολες ώρες», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Γιατί πάντα βρίσκονται στη λάθος πλευρά της Ιστορίας; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς διανοούμενους μαζί τους; Δεν έχουν, μήπως, τόσους πολλούς καλλιτέχνες να τους στηρίζουν; Δεν έχουν, μήπως, μεγάλη ηγεμονία σε όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς; Μία πολύ απλή απάντηση. Γιατί υποστηρίζουν τις λάθος ιδέες. Είναι οι ιδέες τους που είναι λάθος, που τους οδηγούν κάθε φορά στη λάθος πλευρά της Ιστορίας».

«Στην πραγματικότητα η άλλη πλευρά, η αντίπαλη παράταξη, κατανόησε σε βάθος την αξία των ιδεολογικών μηχανισμών. Προσπάθησε να τους ελέγξει», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, μίλησε για τις αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη λειτουργία του κράτους και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Έχει σημασία αν είσαι καλός ή κακός; Αν δουλεύεις λίγο ή πολύ. Όποιος πετυχαίνει τους στόχους του να έχει μπόνους παραγωγικότητας. Στη διαδρομή καριέρας του όλα αυτά αποκτούν σημασία. Αντί να βαλτώνεις σε μία θέση, έχεις έναν μηχανισμό κινητικότητας που μπορείς να ελπίζεις ότι μπορεί να πας καλύτερα. Χτίζεται μία διαφορετική αντίληψη; Είναι πιο κοντά στις δικές μας αξίες αυτός ο εργαζόμενος κόσμος; Η απάντηση είναι ναι. Να η δουλειά που κάνουμε στη δημόσια διοίκηση. Φτιάχνουμε ένα νέο κράτος που ανατρέπει για δεκαετίες δομημένα στερεότυπα».