«Την αγαπούσα και την αγαπώ ακόμη. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία της Καρολάιν.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου στην προηγούμενη συνεδρίαση αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση της σκυλίτσας της Καρολάιν, έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο για την πρώτη τοποθέτησή του έναντι της κατηγορίας.
– Πρόεδρος: Αποδεχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
– Αναγνωστόπουλος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.
– Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;
– Αναγωνστόπουλος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου, δεν υπήρχε προμελέτη, κανένας όφελος ή κέρδος από εμένα από αυτήν την πράξη.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος, «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη».
Μετά τη δήλωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.
Στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για την συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.
«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη», τόνισε η πρόεδρος.
Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά 14 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού όταν ο Αναγνωστόπουλος είχε ειδοποιήσει για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Καρολάιν, η γειτόνισσα και άλλοι.
Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη “διαδικασία μηχανισμού του θανάτου”.
Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει, σύμφωνα με την δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί “ψυχικού βρασμού” υπό τον οποίο έδρασε.