Τεχνολογία

Folkestone: Εγκαίνια για το πρώτο πολυώροφο skatepark στον κόσμο

Folkestone: Τρία skateparks είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο στο F51, ένα νέο αξιοθέατο στο Κεντ της Αγγλίας, σχεδιασμένο από το Hollaway Studio.

Το F51 ανατέθηκε από τον εκατομμυριούχο Roger De Haan, ο οποίος έχει επενδύσει σε έργα σε όλο το Folkestone. Τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει ως στόχο να αναπτύξει τις τέχνες και τον πολιτισμό της, με χώρους όπως το Creative Quarter και το κέντρο τέχνης Quarterhouse να ανοίγουν και να πραγματοποιείται το φεστιβάλ τέχνης Folkestone Triennial.

Ο χώρος αυτός είχε αρχικά σχεδιαστεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Όμως το skateboard μπήκε στην εξίσωση όταν ο De Haan συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αντικαταστήσει ένα υπάρχον skatepark που βρισκόταν δίπλα στο λιμάνι, όπου μαζί με τους αρχιτέκτονες ACME χτίζουν μια οικιστική περιοχή.

«Σκέφτηκε ότι τα αυτοκίνητα θα ήταν πολύ βαρετά, και τότε γεννήθηκε η ιδέα ενός πολυώροφου skatepark», δήλωσε ο Hollaway.

Ο Hollaway πιστεύει ότι το F51 θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στους νέους, λόγω ενός προγράμματος διαχείρισης που έχει ως στόχο να καταστήσει την εγκατάσταση όσο το δυνατόν πιο προσιτή και υποστηρικτική. Μια συνεργασία με τα κοντινά σχολεία δημιουργεί ειδική πρόσβαση για τα παιδιά της περιοχής με εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

«Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε μια πόλη είναι να κατασκευάζεται ένα skatepark σε μια τοποθεσία εκτός πόλης. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν το διαχειρίζεται κάποιος και έτσι γίνεται εύκολα ένα μέρος όπου γίνεται αγοραπωλησία ναρκωτικών, οπότε το σκέιτμπορντ αποκτά κακή φήμη. Πιστεύουμε ότι αυτό το κτίριο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το σκέιτ», δήλωσε.