Οδηγός

Πρόγραμμα Συνεργασία: Δόθηκε παράταση μέχρι 31 Μαΐου

Πρόγραμμα Συνεργασία: Αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, αποφάσισαν την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις.

Ποια η δυνατότητα του προγράμματος

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει έως το 60% από τις αποδοχές του εργαζόμενου, ενώ το υπόλοιπο 20% το αναλαμβάνει η Πολιτεία. Μπορεί τελικά ο απασχολούμενος να υποστεί 20% μείωση μισθού, όμως διατηρεί την θέση εργασίας του. Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επρόκειτο να πάψει να υφίσταται στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Τελικά όμως επιλέχθηκε η λύση της δίμηνης παράτασης.

Την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, καθώς και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 (υπόλοιπα) και Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα).