Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (4 Απριλίου) πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έφυγε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί έως τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.
Η επίσκεψη στη ΓΑΔΑ από τη μητέρα και την αδερφή της
Την κρατούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται το απόγευμα της Πέμπτης για πρώτη φορά από τη σύλληψή της, η μητέρα και η αδερφή της, παραμένοντας περίπου για 2 ώρες.
Οι δύο γυναίκες ήρθαν από την Πάτρα για να δουν την 33χρονη και να της φέρουν κάποια προσωπικά αντικείμενα. Τόσο στην άφιξη, όσο και στην αποχώρησή τους από το αστυνομικό Μέγαρο, αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις, προσπαθώντας –να αποφύγουν τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Παραιτήθηκε και ο 2ο δικηγόρος
Όπως έγινε γνωστό ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε με συνέπεια η κατηγορούμενη μέχρι στιγμής να μην έχει νομική εκπροσώπηση.
Πρώτη τοποθέτηση Λύτρα μετά την σύλληψη της πρώην πελάτισσάς του
«Κατ’ αρχάς, δεν παραιτήθηκα από καμία υπεράσπιση», τόνισε ο ποινικολόγος, και πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ αναλάβει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου. Αυτό που είχε αναλάβει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1, ήταν να βοηθήσει τους γονείς της και τις Αρχές στις έρευνές τους.
Την… ανήξερη στους αστυνομικούς έκανε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, στο διάλογο που έκανε για την κεταμίνη, που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας.
Όταν οι αστυνομικοί της είπαν για την ουσία που βρέθηκε στο παιδί, απάντησε: «Το είδα στην τηλεόραση». Και όταν τη ρώτησαν αν ξέρει τι είναι, η 33χρονη μητέρα των κοριτσιών από την Πάτρα, απάντησε «το google-αρα εκείνη την ώρα και έμαθα».
«Το έδωσες εσύ;», τη ρώτησαν. «Δεν το έδωσα» απάντησε και ρώτησε: «Μήπως πρέπει να εξεταστεί ξανά; Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τίποτα».
Επίσης, κατά την άφιξή της στη ΓΑΔΑ, η Ρούλα Πισπιρίγκου ρώτησε γιατί τη μετέφεραν εκεί και οι αστυνομικοί της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της, για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο διάλογος ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και τους αστυνομικούς, όταν μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ήταν ο εξής:
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;
Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.
Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Google-αρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Η παραίτηση Λύτρα
Παράλληλα ο Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπούσε την καταγγελόμενη, παραιτήθηκε οριστικά.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έκαναν τον ποινικολόγο να παραιτηθεί της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχουν γίνει γνωστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Απόστολος Λύτρας θα δημοσιοποιήσει αργότερα εντός της ημέρας τους λόγους της παραίτησής του.
Η 33χρονη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγλου, η οποία συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και σήμερα (31/3) θα μεταβεί στον εισαγγελέα.
Η 33χρονη ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του δωματίου χωρίς να κοιμάται, ενώ βρίσκεται διαρκώς υπό παρακολούθηση, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.
Όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη, η οποία ανακαλύφθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στο παιδί.
Στη συνέχεια τα πάντα έγιναν με “αστραπιαίο” ρυθμό. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι της μητέρας, την οποία και λίγο μετά τη συνέλαβε και αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε καμία αντίσταση από την 33χρονη.
“Ξεσηκώθηκε” όλη η Πάτρα
Με το άκουσμα της είδησης αυτής αρκετοί έσπευσαν στο σπίτι της και άρχισαν να φωνάζουν τόσο στην ίδια, αλλά και στη μητέρα και την αδελφή της, οι οποίες είχαν βρεθεί για συμπαράσταση. Το μαινόμενο πλήθος εξέφρασε την οργή του για όλο αυτό που έχει γίνει.
Αυτά δήλωσε στους αστυνομικούς
Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της Ρούλας Πισπιρίγκου της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει, όπου εντύπωση προκάλεσε η ψυχραιμία που είχε η 33χρονη σε όλη αυτή τη διαδικασία σύλληψης.
Τι προβλέπει ο νόμος
Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.
Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.