Απάντηση σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. “O ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα εθισμένο στα ψέματα” σημείωσε μεταξύ άλλων.
Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Από που να ξεκινήσει και που να σταματήσει κανείς με τα ψέματα και τους μύθους που διακινεί ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζει να αρνείται το αυτονόητο, ότι η κρίση τιμών στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμια και εισαγόμενη στη χώρα. Και αφού αρνείται την πραγματικότητα κάνει προσπάθεια να κατασκευάσει μια στα μέτρα του. Μιλάει για υπερκέρδη 1,4 δις όταν η ΡΑΕ με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και η μέθοδος προσδιορισμού των υπερκερδών.
Μιλάει για ανοχή στην αισχροκέρδεια και εμμονή με τις αγορές όταν ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει την φορολόγηση σε ποσοστό 90% των υπερκερδών κι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον έλεγχο στην χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Μιλάει για κλοπή από τους συνταξιούχους όταν όλοι θυμούνται τις περικοπές του και τον «νόμο Κατρούγκαλου» και ψεύδεται ασύστολα για κόστος στην επικουρική ασφάλιση 1.5 δις ευρώ όταν έχουν προϋπολογιστεί 36 εκατομμύρια για το 2022 για την εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης υπέρ των νέων ασφαλισμένων. Η κυβέρνηση προσπαθεί με πράξεις να στηρίξει την κοινωνία, αξιοποιώντας κάθε περιθώριο που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα εθισμένο στα ψέματα τις αυταπάτες και τον λαϊκισμό.
Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΑΝΤ1
Την ανάγκη δημιουργίας σχεδίου έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία αναφορικά με τη ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως «Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η “αισχροκέρδεια” φτάνει το 1,5 δισ.