Πολιτική

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τον Πούτιν «μεγάλο χορηγό» του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέλιος Κούλογλου αποκάλεσε τον Πούτιν «μεγάλο χορηγό» του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογράφει στο ιδιόκτητο ενημερωτικό του ιστότοπο άρθρο γνώμης, στο οποίο αποκαλεί τον Πούτιν «Μεγάλο Χορηγό». Μια προσεκτική ανάγνωση του άρθρου γνώμης που υπογράφει ο πολύπειρος δημοσιογράφος είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική όχι μόνο του επιμελημένα νεφελώδους τρόπου γραφής, αλλά και των ιδιόμορφων σχέσεων  χορηγίας που, κατά τον κ. Κούλογλου, συνδέουν τον Ρώσο Πρόεδρο ακόμη και με εμπόρους όπλων.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τον Πούτιν ως «τον μεγάλο χορηγό».

Ο τίτλος του άρθρου γνώμης δεν διευκρινίζει, όμως, ποιον ή ποιους χορηγεί ο Πούτιν και με τι τους χορηγεί. Η ανάγνωση του περιεχομένου του άρθρου είναι αποκαλυπτική και για τις δύο απορίες που εύλογα γεννώνται στον αναγνώστη.

Σύμφωνα με το μέλος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πούτιν χορηγεί, τεχνηέντως πάντα, το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη, βιομηχανίες και εμπόρους όπλων.

Ο κ. Κούλογλου υποστηρίζει πως, χάρη στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, η «Ατλαντική Συμμαχία κάνει πάρτι», προσθέτοντας ότι η Βορειοτλαντική Συμμαχία «στέλνει ήδη [στην Ουκρανία] εξοπλισμό, ακόμη και για προστασία από πιθανή ρωσική επίθεση με βιολογικά, χημικά αλλά και πυρηνικά όπλα». Στο πνεύμα αυτό, υποστηρίζει ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν έφθασε χθες στην Ευρώπη κουβαλώντας και γλυκά» (!)

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, αυτολεξεί πάντοτε, ότι «βιομηχανίες και έμποροι όπλων ανοίγουν σαμπάνιες» και επικαλείται επ’ αυτού την γαλλική εφημερίδα Le Monde: «Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή – αλλά και η αμερικανική-βιομηχανία θα επωφεληθούν. Συγκεκριμένα η Dassault Aviation (Rafale), η Airbus (αεροσκάφη μσχητικά και μεταφοράς), ο Thales (ραντάρ, sonars, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο …), Nexter (θωρακισμένα και χερσαία όπλα …), MBDA( βλήματα), NABAL GROUP (φρεγάτες, υποβρύχια …), χώρια οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους στρατούς».

Ο λόγος του ευρωβουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αποκτά, εκτός από ειρωνικό τόνο, και παρακινητική διάσταση: «Αν τα παιδιά στο σπίτι δεν ξέρουν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν, μιλήστε τους για τον θαυμαστό κόσμο των εξοπλισμών και του στρατιωτικο-βιομηχανού συμπλέγματος. Μόλις προχθές μια ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας αποκάλυψε ότι η Γαλλία εφοδίαζε με όπλα τη Ρωσία μέχρι το 2020, παρά το εμπάργκο που είχε επιβάλλει η ΕΕ για την εισβολή στην Κριμαία το 2014. Σπάνια, δηλαδή, μένεις χωρίς δουλειά», καταλήγει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.