Με κεφάλι καρχαρία κινουμένων σχεδίων -όπως λέει η ίδια- κατέληξε να μοιάζει το χέρι μιας γυναίκας στη Βρετανία αφότου οι γιατροί το έραψαν μέσα στο στομάχι της για να καταπολεμήσουν μια επιθετική μόλυνση. Και τώρα ένα βίντεο, που τράβηξε, και δείχνει το χέρι της έχει φτάσει να μετρά πάνω από 75 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.
«Δεν είχα ιδέα ότι το χέρι μου θα έμοιαζε με κεφάλι καρχαρία, παρά μόνο όταν απελευθερώθηκε από την κοιλιά μου», είπε η Σάντι Κεμπ στη Mirror. Στο βίντεο, που όπως λέει «δεν περίμενε να γίνει viral», η 34χρονη πρώην εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δείχνει το χέρι της ενώ σιγοτραγουδά το μουσικό θέμα από την ταινία «Jaws» (Τα Σαγόνια του Καρχαρία) πριν το βουτήξει σε μια λεκάνη με νερό.
@sadiessepsisjourney #sepsisshark #sepsissurvivor #warrior #strongwomen #keepsmiling #keepswimming ♬ original sound – Sadie Kemp
Η περιπέτεια υγείας της, που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή, ξεκίνησε την ημέρα των Χριστουγέννων, όταν πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από έντονο πόνο στα νεφρά. Οι γιατροί διέγνωσαν πέτρα στα νεφρά και τη μετέφεραν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για να την αφαιρέσουν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η 34χρονη μητέρα έπαθε σηψαιμία από σήψη, μια απειλητική νόσος που εμφανίζεται όταν το σώμα προσπαθεί να καταπολεμήσει μια μόλυνση και καταλήγει να επιτίθεται και να καταστρέφει δικούς του ιστούς. Είναι η κύρια αιτία θανάτου στα νοσοκομεία, που συχνά προκύπτει από επιπλοκές κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης.
Προκειμένου να σώσουν τη ζωή της, οι γιατροί έβαλαν την Κεμπ σε κώμα για 11 ημέρες και κατέληξαν να ακρωτηριάσουν όλα τα δάχτυλα στο αριστερό της χέρι, ανέφερε το Peterborough Today. Στη συνέχεια, έραψαν το χέρι της μέσα σε μια “θήκη” στην κοιλιά της για να διατηρήσουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που η Κεμπ λέει ότι είχε ως αποτέλεσμα να γίνει σαν κεφάλι καρχαρία από κινούμενο σχέδιο.
«Έχω χάσει πολλά- τα άκρα μου, μια σχέση, την ανεξαρτησία μου και απλά δεν θέλω να συμβαίνει σε τόσους πολλούς ανθρώπους», είπε. Στοιχεία του 2017 συνδέουν την σηψαιμία με περίπου 11 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως – περίπου το 20% των ετήσιων θανάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας