VIR

Μα δεν είναι μυστικό!

Η αλήθεια είναι ότι κάποια προ- προγιαγιά της Ιουλιέτας  που έζησε γύρω στο 12ο αιώνα μ.Χ., όταν η Γένοβα εκτεινόταν νότια από το βόρειο ιταλικό λιμάνι, περιλαμβάνοντας την Κορσική και τη Σαρδηνία, το πέστο είχε μια απαιτητική διαδικασία, κυρίως ως προς τα υλικά.
  • Πέστο στην Σταχτοπούτα.
  • Όχι!
  • Πέστο στην Κοκκινοσκουφίτσα.
  • Όχι λέμε.
  • Πέστο στη Χιονάτη.
  • Μπα!!!
  • Α, βρήκα! Πέστο στην Ιουλιέτα!
  • Μα τι λες; Αυτή ξέρει! Έχουν τη δική τους μυστική συνταγή χρόνια τώρα οι Καπουλέτοι και εάν δεν απατώμαι κάποια στιγμή κέρδισαν βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα στην Genova κάθε χρόνο. Αλλά «Ο,τι κι αν σου πει μια γυναίκα, μην το πάρεις στα σοβαρά. Κι όταν σου λέει ακόμα “φύγε”, δεν εννοεί αυτό, αλλά το αντίθετο».
  • Λες;
  • Ναι ναι! «Να αμφιβάλεις αν τ’ άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις αν είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου» και κατ’ επέκταση για την συνταγή μου αγαπητέ φίλε.
  • Καλά πέστο σε μένα!
  • «Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος».
  • Ε, τα παραλές τώρα. Με προσβάλεις!
  • «Ο αληθινός άντρας πρέπει να τολμά ό,τι αρμόζει σ’ έναν άντρα».
  • Υπονοείς κάτι;
  • «Ο βλάκας νομίζει πραγματικά ότι είναι σοφός, αλλά ο σοφός θεωρεί τον εαυτό του βλάκα» επιστήθιε φίλε μου. «Αυτό που αξίζει περισσότερο σε οποιεσδήποτε σχέσεις, είναι όχι εκείνο που παίρνεις, αλλά εκείνο που δίνεις. Τα πλούσια δώρα γίνονται φτωχά, όταν αυτός που τα προσφέρει αποδειχθεί αγενής».
  • Μα έλεος!
  • «Άκουγε πολλούς, μίλα σε λίγους».
  • Συγνώμη, μια συνταγή σου ζήτησα κι εσύ μου έχεις αραδιάσει όλο το Σαίξπηρ.
  • «Δεν αγαπούν όσοι δεν δείχνουν την αγάπη τους».
  • Άσχετο!!!
  • Θεωρείς;
  • Καλά, πέστο Genovese ήθελα να φτιάξω αλλά θα πάω στην signiorina Καπουλέτο να που το πεί.
  • Μπα, η Ιουλιέτα δεν το είπε ούτε του Ρωμαίο!

Η αλήθεια είναι ότι κάποια προ- προγιαγιά της Ιουλιέτας  που έζησε γύρω στο 12ο αιώνα μ.Χ., όταν η Γένοβα εκτεινόταν νότια από το βόρειο ιταλικό λιμάνι, περιλαμβάνοντας την Κορσική και τη Σαρδηνία, το πέστο είχε μια απαιτητική διαδικασία, κυρίως ως προς τα υλικά. Όμως μια Καπουλέτο μπορούσε να τα βρει: Φύλλα Βασιλικού από το Πρα, κουκουνάρι από την Πίζα, σκόρδο από το Βεσάλικο, pecorino από τη Σαρδηνία, parmigiano reggiano από την Εμίλια Ρομάν , λάδι και αλάτι από τη Λιγκουρία και το πιο βασικό passion italiano (ιταλικό πάθος).

Σίγουρα αυτό το πέστο δεν μπορεί να υπάρξει σε βαζάκι.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 25γρ. Βασιλικός: Όσο πιο φρέσκα, γλυκά και μικρά φύλλα βρεις, τόσο το καλύτερο.
  • 8γρ. Κουκουνάρι: Μην ξεχάσεις να το καβουρδίσεις πρώτα, σ’ ένα τηγανάκι.
  • 1σκελίδα Σκόρδο: Μμμ!!! Φρέσκο εννοείται!!! Μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις το πράσινο στέλεχος γιατί μπορεί να ερεθίσει το στομάχι και να προσθέσει μια πικρή γεύση.
  • 35γρ.Parmigiano Reggiano Π.Ο.Π. θρυμμάτισε την πρώτα.
  • 15γρ.Pecorino Romano: Αυτό θα εκτοξεύσει τη γεύση
  • 50ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το χωριό
  • 1 πρέζα Αλάτι φυσικό: Θα βοηθήσει στην διαδικασία, για να φτιάξεις το τέλειο πέστο Genovese

Διαδικασία

  • Τα πολτοποιείς με αγάπη σ’ ένα γουδί.
  • Στην απλότητα βρίσκεται η τελειότητα.