Το …”ταπεινό” σουβλάκι των Ελλήνων, ανταγωνίζεται πλέον επί ίσοις όροις αστακό και χαβιάρι!
Το ελληνικό σουβλάκι, που έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο, έπεσε “θύμα” των ανατιμήσεων και πλέον δεν ανήκει στη “φθηνή” κατηγορία τροφίμων
Οι αυξήσεις με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στην ενέργεια και σε πρώτες ύλες, οδηγούν σε εκτόξευση τιμών και το γρήγορο φαγητό…
Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία το ηλιέλαιο στοίχιζε 16 ευρώ. Πλέον έχει πάει στα 26 ευρώ το δεκάλιτρο, μέσα σε δέκα μόλις ημέρες, ενώ υπάρχει και σοβαρή έλλειψη. Με το κρέας να έχει άνοδο 25 με 30%, όπως είναι λογικό, αυτές οι αυξήσεις αρχίζουν να φαίνονται και στην τσέπη του καταναλωτή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, οι τιμές στο σουβλάκι πηγαίνουν από τα 3 στα 3,50 ευρώ και ο γύρος από τα 3,50 στα 3,90. Πρόκειται για μία αύξηση περίπου 10%, ενώ η πίεση παραμένει ισχυρή για τα καταστήματα fast food.