Trash

Elvana Gjata: Η Αλβανίδα σταρ με τα εκατομμύρια views στο YouTube

Elvana Gjata: H 35χρονη τραγουδίστρια από τα Τίρανα δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η «ντίβα της αλβανικής μουσικής».

Δέκα χρόνια μετά, έχοντας στο βιογραφικό της δεκάδες συνεργασίες με Αλβανούς τραγουδιστές και παραγωγούς, αλλά και συμμετοχές σε βαλκανικές μουσικές τελετές βραβείων, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Εκεί, γνωρίστηκε με τον Αμερικανό παραγωγό Poo Bear και με τον Γάλλο Dj David Guetta. Με τον πρώτο, κυκλοφόρησε το πρώτο της κομμάτι με αγγλόφωνο στίχο, το Forever Is Over, που έγινε αμέσως χιτ στην Αλβανία.

Οι συνεργασίες της

Το 2019, μοιράστηκε τη σκηνή του Sunny Hill Festival στην Πρίστινα με αστέρες της παγκόσμιας μουσικής, όπως οι Miley Cyrus, Calvin Harris και η Dua Lipa. Την ίδια χρονιά, έλαβε μέρος στον εθνικό διαγωνισμό για την Eurovision 2020, κατέλαβε όμως τη δεύτερη θέση.

Εκτός από τραγουδίστρια, η Elvana Gjata είναι και επιχειρηματίας. Το 2016, εισέβαλε με φόρα στη βιομηχανία της μόδας, αφού είχε ήδη φωτογραφηθεί για αλβανικά και βρετανικά περιοδικά μόδας, λανσάροντας σειρά νυφικών.

Σήμερα, η Elvana ζει μεταξύ Αλβανίας, Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες. Δεν κάθεται λεπτό και τραγουδά το ένα χιτ μετά το άλλο. Καθόλου άσχημα δεν τα έχει καταφέρει.