Όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, ο ρωσικός στρατός θα βομβαρδίζει ανηλεώς το Κίεβο. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ της διπλωματικής σκηνής, γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα πως ο μοναδικός στόχος του Βλάντιμιρ Πούτιν είναι να γίνει και τυπικώς με υπογεγραμμένες συνθήκες, η Κριμαία, έδαφος της Ρωσίας. Για να το πετύχει αυτό, θα επιδιώκει να διαλύσει κάθε αντίσταση του Ουκρανικού λαού, και να κατακτήσει το Κίεβο. Με αίμα.
Προς επίρρωση των παραπάνω διπλωματικών εκτιμήσεων, υψηλόβαθμου παράγοντα των Βρυξελλών, είναι και οι όροι που κατά σειρά έθεσε ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας-1,5 ώρα κράτησε !- που είχε με το Γάλλο πρόεδρο και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εμανουέλ Μακρόν: η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η αποστρατικοποίηση και η εξάλειψη των Ναζί στην Ουκρανία και ουδέτερο καθεστώς.
Με άλλα λόγια τη Κριμαία. Διότι οι δυο επόμενοι όροι, όπως γίνεται αντιληπτό είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν για τους δυο συγκεκριμένους λόγους:
-οι νεοναζί υπάρχουν στην Ουκρανία, μετείχαν στις τελευταίες εκλογές και έλαβαν ένα ποσοστό της τάξης του 2%, περίπου, γεγονός που δεν τους επέτρεψε την είσοδο τους, στο κοινοβούλιο. Οι κατηγορίες του Βλάντιμιρ Πούτιν που χαρακτηρίζει «νεοναζί» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, δεν ευσταθούν και όλοι στις Βρυξέλλες γνωρίζουν πως αποτελεί ένα ιδεολογικό εφεύρημα της ρωσικής διπλωματίας προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση.
-ο όρος περί «ουδέτερου» καθεστώτος αποτελεί ουσιαστικό κενό γράμμα, όπως σημειώνουν οι έμπειροι διπλωμάτες. Καθώς ένα «ουδέτερο» καθεστώς χρειάζεται λαϊκή νομιμοποίηση, δηλαδή, εκλογές. Αν πραγματοποιηθούν ελεύθερες εκλογές, στην Ουκρανία, το πιθανότερο είναι να επανεκλεγεί, με τεράστιο ποσοστό ο Ζελένσκι. Είναι στη χώρα του, αγωνίζεται στους δρόμους, βρίσκεται δίπλα στο λαό του, που δολοφονείται από τον Ρώσο που θέλει να του επιβάλει άλλη «ουδέτερη» κυβέρνηση! Πόσο πιθανό μπορεί να είναι αυτό;…
Ακόμη και η υπόθεση της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» για κάποιο χρονικό διάστημα, θα έχει ως προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης Ζελένσκι. Οι πιέσεις που θα ασκηθούν θα είναι αφόρητες. Και η πίεση δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική και πολιτική αλλά με την απειλή των όπλων και το ρωσικό στρατό στους δρόμους του Κιέβου. Με τον ανταρτοπόλεμο να μαίνεται σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε στενό…
Εξάλλου η Ρωσία έχει αποκτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, από το 2014. Αυτό που επιθυμεί είναι η τυπική ένταξη της, ως έδαφος στη Ρωσική Ομοσπονδία και ο απόλυτος έλεγχος των ανατολικών συνόρων. Κοντολογίς ουδέτερα εδάφη όσα «αγγίζουν» τα όρια της Ρωσίας και των συμμάχων της.
Ένας νέος κόσμος κάνει την εμφάνιση του…