Η σχέση του με τη θάλασσα είχε ξεκινήσει ήδη από τα 12 του χρόνια, όταν και άρχισε να εργάζεται στην επιχείρηση της μητέρας του στο Ρέθυμνο, ενώ έχει δηλώσει ότι, όταν ήταν παιδί, ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, όπως ο πατέρας του. Ομως στα 16 του συνειδητοποίησε ότι η κλίση του ήταν στην πραγματικότητα η μαγειρική. Γοητευτικός και συμπαθής, είναι φυσικό ο Γιάννης Αποστολάκης να έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και με την προσωπική του ζωή, όσο κι αν ο ίδιος τηρεί πάντα διακριτική στάση.