Αντιθέτως, εμπνευσμένος από το εξώφυλλο της αγγλικής Vogue τον Γενάρη του ’90 όπου φαινόταν η Naomi Cambell, η Linda Evangelista, η Christy Turlington, η Tatjana Patitz και η Cindy Crawford ζήτησε από τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου να παίξουν ως πρωταγωνίστριες στο βίντεο κλιπ και να κάνουν ότι λεν το τραγούδι στη θέση του. Η Cindy Crawford είχε δηλώσει: Ο George ήθελε οπωσδήποτε και τις 5 μας στο βίντεο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε τα προγράμματά μας”.
Σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ επιλέχθηκε να είναι ο David Fincher, γνωστός σε όλους μας από το Fight club. Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Ο Fincher πραγματικά μεγαλούργησε! Δικές του σκέψεις ήταν οι τρεις καλύτερες σκηνές του βίντεο κλιπ: το δερμάτινο τζάκετ που αυτοαναφλέγεται, το Wurlitzer τζουκ μποξ και την ηλεκτρική κιθάρα που εκρήγνυνται κάθε φορά που ακούγεται λέξη Freedom.
Αυτά τα τρία στοιχεία είχαν συνδεθεί με την δημόσια εικόνα του George Michael από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Faith το 1987 και έτσι ο Fincher σκέφτηκε να τα κάψει, για να δείξει στο κοινό ότι ο τραγουδιστής είναι πλέον Freedom. To βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε ένα τεράστιο κτίριο στο Λονδίνο.