Ελλάδα

Eνισχύουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα οι ξένες αεροπορικές

Ποιες αυξάνουν τη συχνότητα των πτήσεων και τη χωρητικότητα, ποιοι νέοι προορισμοί προστίθενται.

διασυνδεσιμότητά τους με την Ελλάδα και τις προσφερόμενες θέσεις προς ελληνικούς προορισμούς ενισχύουν πλέον σταθερά, όλο και περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρείες καθώς εκτιμούν πως κατά τη φετινή χρονιά ο τουρισμός θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, όταν ακόμα η πανδημία δεν είχε ξεσπάσει.

Ήδη, εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol), μέχρι και τις 20 Μαρτίου η πτητική δραστηριότητα θα διαμορφωθεί στο 90%, σε σχέση με το 2019.

Ποιες αυξάνουν τη συχνότητα των πτήσεων και τη χωρητικότητα, ποιοι νέοι προορισμοί προστίθενται

Για την επόμενη θερινή περίοδο, οι αερομεταφορείς επαναφέρουν δρομολόγια που είχαν αναστείλει λόγω της πανδημίας ή ενισχύουν τη συχνότητα των πτήσεών τους, ενώ ενδεικτικά της προσδοκώμενης ζήτησης είναι όσα ανέφερε, πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM, Ben Smith, περιγράφοντας την περυσινή ανάκαμψη της ζήτησης μετά την άρση των περιορισμών.

«Όταν η αγορά άνοιξε, δεν καταφέραμε να βάλουμε αρκετά αεροπλάνα προς την Ελλάδα. Ολη η Γαλλία επιθυμούσε να επισκεφθεί τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά στους Financial Times.

Με αυτά τα δεδομένα, η Air Canada επαναφέρει φέτος αρκετούς μήνες νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι, τα δρομολόγιά της από και προς την Ελλάδα. Από τον Απρίλιο, δηλαδή, θα συνδέει απευθείας το Μόντρεαλ με την Αθήνα με δύο πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες θα αυξηθούν σε πέντε τον Μάιο, ενώ από τον Ιούνιο και κατά τους θερινούς μήνες θα εκτελεί καθημερινά μία πτήση.

Από 7 Μαρτίου απευθείας πτήσεις για Αθήνα, από 8 αμερικανικά αεροδρόμια

Από τις 7 Μαρτίου επανέρχεται και η σύνδεση, μέσω 14 απευθείας πτήσεων την υψηλή περίοδο, οκτώ αμερικανικών αεροδρομίων με το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που περιορίζεται μόνο με το Newark τον υπόλοιπο χρόνο. Τη χωρητικότητά τους προς την Ελλάδα ενισχύoυν και οι χαμηλού κόστους αεροπορικές Ryanair και Easyjet, ενώ η βρετανική Jet2, για πρώτη φορά, θα συνδέει το Μάντσεστερ με την Αθήνα κάθε Πέμπτη και Κυριακή από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.

H ισπανική Volotea τριπλασιάζει, σε 560.000 φέτος, σε σχέση με πέρυσι τις προσφερόμενες θέσεις, ενώ θα συνδέει φέτος την Αθήνα με 14 προορισμούς (Λυών, Μασσαλία, Στρασβούργο, Μπάρι, Γένοβα, Βενετία, Βερόνα, Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ντουμπρόβνικ), από τους οποίους τρεις (Μπιλμπάο, Μπορντό και Νάντη) είναι καινούργιοι.

Αντίστοιχα και η Aegean ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα και το εύρος του δικτύου της, όπως και τις προσφερόμενες θέσεις, οι οποίες ενδέχεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019. Η αεροπορική επαναφέρει και πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού, όπως αυτές μεταξύ Αθήνας και Ζάγκρεμπ που θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Επίσης, από τον Μάιο, όπως σημειώνει άρθρο του Δημήτρη Δελεβέγκου στην Καθημερινή,  θα επανασυνδέσει την Αθήνα με το Μαυροβούνιο, από τον Ιούνιο θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις από το Ηράκλειο και τη Ρόδο προς και από το Βελιγράδι, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη προς και από το Ντουμπρόβνικ.

Όσον αφορά δε, στην επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, κατά τον φετινό Ιανουάριο ενισχύθηκε έναντι του 2021 κατά 223%, σε 1,25 εκατ. άτομα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΥΠΑ. Παραμένει, όμως, μειωμένη σε ποσοστό 41,5% συγκριτικά με το 2019, οπότε είχαν διακινηθεί από τους ελληνικούς αερολιμένες 2.135.674 επιβάτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο