Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Αχ, ψητό χταποδάκι!

«Το πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι» λέει το απόλυτο hit των παιδικών μας  χρόνων με αφετηρία ένα από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Κάπως έτσι, το πλοίο σάλπαρε από τον Πειραιά με κατεύθυνση την λεβεντογένα Κρήτη και δυο πιτσιρίκια με υπερμεγέθη σακίδια γεμάτα αντηλιακά, σκηνές, αιώρες, sleeping bag και πολλές πολλές φιλοδοξίες, πάνε να ζήσουν το ελληνικό καλοκαίρι. Γέλια, κουβεντούλες και ξέγνοιαστο ύπνο στο κατάστρωμα με το αεράκι του Αιγαίου συντροφιά και το λίκνισμα της θάλασσας για νανούρισμα.

Ξύπνημα στη Σούδα, σαρδελοποίηση στο λεωφορείο με κατεύθυνση την άλλη πλευρά του νησιού και με ελαφριά πηδηματάκια στην παντόφλα για τον επίγειο παράδεισο, τη Γαύδο. Χρυσή άμμος καλύπτει όλη την επιφάνεια του μικροσκοπικού νησιού, κέδροι και καταγάλανη θάλασσα. Επιτέλους! Τι ομορφιά! Η ατμόσφαιρα ζεστή και όλα, μα όλα είναι τόσο όμορφα. Όπως στο virtual tour που έβλεπαν τόσο καιρό. Και πόσο όμορφα μυρίζει εδώ!

-Αχ  χταποδάκι! Αναφωνεί το ένα πιτσιρίκι. Θυμάται την εικόνα που έχει δει τόσες φορές με το τραπεζάκι δίπλα στη θάλασσα, ουζάκι, χωριάτικη σαλάτα, μαριδάκι τηγανιτό, χταποδάκι να λιάζεται με μανταλάκι και εν συνεχεία να ψήνεται περίτρανα. Αρχίζουν να ψάχνουν εναγωνίως για το περί ου ο λόγος τραπεζάκι αλλά μπα. Το μόνο που βρίσκουν είναι, χάβαλους να λιάζονται τσίτσιδοι κάτω από τον καυτό ήλιο, αλλά η μυρωδιά τα καθοδηγεί στην καβάτζα ενός κέδρου. Εκεί βρήκαν κάτι παλιοφρικιά να καπνίζουν ατελείωτους μπάφους.

-Α, δεν ψήνεται χταποδάκι ε;

Κάπως τρομαγμένα και με την ουρά στα σκέλια, έφυγαν  προς αναζήτηση του ονείρου. Ευτυχώς βρήκαν ένα τραπεζάκι στο γνωστό μαγαζάκι στο Σαρακίνικο, όπου γεύτηκαν την ελληνική φιλοξενία.  Αφού γνώρισαν όλους τους σκηνίτες του νησιού συνοδείας άφθονης ρατσής, τους εξυπηρέτησε ένας άτρωτος κρητίκαρος, αμίλητος, με τα διαπεραστικά του μάτια να σκανάρει τα πάντα, με την υπέροχη μουστάκα του και το αγέλαστο πρόσωπο. Έφαγαν μετά από πολύ ώρα, πρωινούς σκάρους ψημένους σε κεδρόξυλα, γλυκιά κρητική ντομάτα και παξιμάδια λουσμένα σε υπέροχο ελαιόλαδο. Για χταποδάκι ούτε κουβέντα πιά. Μόνο από κονσέρβα!

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στη Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρικής.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας την μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. cheflaurasargenti@gmail.com
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι