Ο Θάνατος των τριών κοριτσιών σε τρία χρόνια έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία. Ήδη οι γονείς είχαν δώσει μία συνέντευξη την Πέμπτη στην οποία “έσπασαν” την σιωπή τους και μίλησαν για όλους και για όλα.
Μετά την κοινή τηλεοπτική τους συνέντευξη, η Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνει ακόμα μία, στην οποία δέχεται ερωτήσεις και για το σύνδρομο Μινχάουζεν. Η 33χρονη επαναλαμβάνει πως δεν φοβάται το παραμικρό, επειδή όπως λέει, όχι μόνο δεν έβλαψε ποτέ τα παιδιά της, αλλά πάντα ήταν στο πλευρό τους. Κάτι που όπως τονίζει μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά της.
Ο διάλογος της μητέρας με τον Κώστα Φλαμή
Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;
Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!
Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;
Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.
Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.
Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.
Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.
Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;
Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.
Ρούλα Π.: Μάλιστα. Οταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.
Κ.Φ. Οτι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;
Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;
Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;
Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.
Αξίζει να σημειωθεί πως το «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στην δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, και αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).
Σπάνια, όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία, σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Αγγελοι του Θανάτου». Η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως διαβάσατε παραπάνω, τονίζει πως όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί ότι δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν.