Άποψη

Διπλή επίθεση

Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr σχετικά με τον νέο σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου βάζει στο κάδρο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Με κάθε ευκαιρία πλεον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάζει στο κάδρο τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ. Είναι προφανές ότι έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αυτοδυναμία ή τουλάχιστον η μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τον δεύτερο όταν ετέθει η ώρα των εκλογών. Έγραφα στο προηγούμενο άρθρο γιατί ο Μητσοτάκης ζητάει νεα μονοκομματική κυβέρνηση.

Δεν πέρασαν μερικές ώρες και ο πρωθυπουργός υλοποιεί τον σχεδιασμό του. Αυτό ακριβώς έγινε και στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση της σύμβασης για τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale και τις φρεγάτες belhara.

Αν και το ΚΙΝΑΛ ψήφισε τις συμβάσεις σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε παρών ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί και στα δυο κόμματα.

«Υπάρχει μια γενικότερη εμπειρία, μια τεχνογνωσία, στο λαϊκισμό στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής σε αυτό το οποίο εσείς αποκαλείτε προοδευτικό κεντροαριστερό χώρο. Φαντάζομαι ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει κάποια τέτοια μαθήματα και χρησιμοποιεί αυτή την ωραία διγλωσσία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Γιατί όμως ο πρωθυπουργός βάζει στο στόχαστρο και την Χαριλάου Τρικουπη μετά την αξιωματική αντιπολίτευση;

Μετά τις πρωτες βολές στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Ιανουαρίου πλέον το Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει την ένταση.

Και όσο πέρναει ο καιρός η πόλωση αυτή θα είναι μεγαλύτερη.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν διαρροές ψηφοφόρων απο το κέντρο που στις εκλογές του 2019 είχαν ψηφίσει ΝΔ.

Ο σχεδιασμός είναι διπλός.

Σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και πολιτικές που επιζητούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι. Στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και παρατηρούν ότι οι ψηφοφόροι αυτοί είναι οι πιο απαιτητικοί.

Όσο μάλιστα η Χαριλάου Τρικουπη δεν αναδεικνύει τις δικές της προτάσεις, κενού περιεχομένου τις χαρακτηρίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο, τόσο η ΝΔ θα έχει περιθώρια διεκδίκησης αυτων των ψηφοφόρων. Που αποτελούν κλειδι του σχεδιασμού για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές που το πρωτο κόμμα θα έχει μπόνους εδρών εαν φυσικά προηγουμένως δεν υπάρξει λευκος καπνός και συγκρότηση κυβέρνησης.

Μέσα σε ένα ρευστό τοπιο λόγω της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απο την πρώτη κάλπη που θα πραγματοποιηθεί με απλή αναλογική θα ζητάει αυτοδυναμία ώστε να περιορίσει την χαλαρή ψήφο ειδικά των κεντροδεξιών ψηφοφόρων.

Θα επιτευχθεί ο στόχος; Την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες όταν έρθει η ώρα στις κάλπες.