Ελλάδα

Συζήτηση με θέμα «Το ΚΠΙΣΝ ως πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα»

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org όπου θα γίνει και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την παράδοσή του στην ελληνική Πολιτεία ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει ένα πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων κατά τη διάρκεια πέντε ημερών από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ διοργανώνεται μια συζήτηση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με θέμα το ΚΠΙΣΝ ως πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ποιοι θα συμμετέχουν στη συζήτηση

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, η διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Έλλη Ανδριοπούλου, ενώ προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρωθυπουργοί που ενεπλάκησαν με το έργο, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ χρονολογικά έως και σήμερα, Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας. Την παρουσία τους έχουν επιβεβαιώσει οι πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και την κυβέρνηση, και Γεώργιος Α. Παπανδρέου, καθώς και εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Τη συζήτηση θα συντονίσει o Άρης Καλαντίδης, Πολεοδόμος, Επισκέπτης Καθηγητής στο Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ snfcc.org όπου θα γίνει και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.snfcc.org/5Years και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε αριθμούς (2017 – 2021)

  • 20 εκατομμύρια επισκέψεις.
  • Περισσότερες από 16.000 εκδηλώσεις.
  • Παραπάνω από 900 συμμετέχοντες σε 11 κύκλους του Προγράμματος Αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης.
  • 110.000 συμμετέχοντες σε ξεναγήσεις
  • .Περισσότερες από 340.000 επισκέψεις μαθητών.
  • 37 διαφορετικές χορογραφίες σιντριβανιών.

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το ΙΣΝ αναφέρει ότι τώρα, πέντε χρόνια μετά την παράδοσή του στην ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες το 2017, νιώθει «ιδιαίτερα υπερήφανο, καθώς αυτό που ξεκίνησε ως μια παράτολμη ιδέα, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα αλλά ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».

«Η πιο σημαντική επιτυχία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει αγκαλιαστεί από όλους τους ανθρώπους, δημιουργώντας, όπως είχαμε αρχικά οραματιστεί και σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Renzo Piano, έναν δημόσιο χώρο, ανοικτό και προσβάσιμο», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος. «Χρειάστηκε πολύς κόπος, πολλή ενέργεια και πολλή δουλειά από πολλούς ανθρώπους και, επίσης, την εξαιρετική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ένα διεθνές τοπόσημο που είναι, ταυτόχρονα, το σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), και όπου μαζί με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τον χώρο που χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά τον αγκαλιάζουν, διασκεδάζουν, εκφράζονται, συζητούν, συνευρίσκονται και απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο. Εμείς στο ΙΣΝ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ΚΠΙΣΝ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, συγχρόνως προσβλέποντας και ελπίζοντας ότι θα μπορέσει, στο εγγύς μέλλον, να στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, για να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένα έργο φτιαγμένο από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο