Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας χαρούμενα με μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ

Στο άρθρο του, με τίτλο «Δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας χαρούμενα με μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ», ο υπουργός Ανάπτυξης αναλύει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την τακτική της πόλωσης, το τελευταίο διάστημα.

Αναφορά σε «κέντρα εξουσίας» -χωρίς να τα κατονομάζει- που επιδιώκουν την πολιτική αποσταθεροποίηση, μέσω μιας «προοδευτικής διακυβέρνησης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε άρθρο του στο site liberal.

Στο άρθρο του, με τίτλο «Δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας χαρούμενα με μια σταθερή κυβέρνηση της ΝΔ», ο υπουργός Ανάπτυξης αναλύει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την τακτική της πόλωσης, το τελευταίο διάστημα.

«Τώρα ο Πολάκης είναι ο κανόνας. Και δε μιλάω προσωπικά για τον βουλευτή από την Κρήτη. Μιλάω για το ύφος, τη χυδαιότητα, τους τραμπουκισμούς και τη φρασεολογία. Γιατί, όμως, έγινε ξαφνικά αυτή η στροφή και πού οδηγεί; Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι κατά την αναζήτηση στρατηγικής που έκαναν ο κύριος Τσίπρας και το επιτελείο του, ίσως για να ξεπεράσουν εσωκομματικά προβλήματα εν όψει του δικού τους συνεδρίου, επέλεξαν την ακραία πόλωση», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πόλωση επιδιώκει να μετατρέψει σε οργή την αναμενόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών και να οδηγήσει στην επιστροφή τους στην εξουσία. «Είναι απολύτως προφανές ότι ο κύριος Τσίπρας πλανάται πλάνην οικτράν», αναφέρει.

Και καταλήγει για τα «κέντρα εξουσίας»:

«Βεβαίως, δεν έχω αυταπάτες. Δεν είναι όλα τα κέντρα εξουσίας της χώρας απολύτως χαρούμενα με μια τόσο σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και φοβάμαι ότι κάποιοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους σενάρια, κατά τη γνώμη μου εντελώς φρικώδη, όπως αυτό της ”προοδευτικής διακυβέρνησης”, που τόσο επιπόλαια και ανεύθυνα έθεσε στον δημόσιο διάλογο ο κύριος Τσίπρας.

Με τον σχηματισμό ”προοδευτικής διακυβέρνησης”, δηλαδή μίας κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα -διότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία-, τι μας λένε στην ουσία; Να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς την επιλογή του ελληνικού λαού. Αυτό θα ήταν σε όρους φρασεολογίας της Αριστεράς ”κανονικό πραξικόπημα”.

Το να θέλει ο ελληνικός λαός μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αυτοί να λένε ότι θα φτιάξουν μία κυβέρνηση ενάντια στη βούλησή του, θα ήταν δείγμα μεγάλης ανωμαλίας. Και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος κανείς δεν θα το τολμήσει».