Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ στον Χελμό, καθώς μετά από πολύωρη αναζήτηση εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις φίλοι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί, προκαλώντας γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.
Οι τρεις φίλοι και αναρριχητές εντοπίστηκαν νεκροί σήμερα, από τους διασώστες και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πιθανότατα χτυπήθηκαν από χιονοστιβάδα, σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.
Οι τρεις ηλικίας 50-55 ετών ήταν έμπειροι και μέλη Ορειβατικών συλλόγων έχοντας κατακτήσει διακρίσεις.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».
Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενω έχει ζητηθεί και η συνδρομή της 6ης ΕΜΑΚ.
Ο καιρός για τα δεδομένα του Χελμού είναι καλός χωρίς καιρικά φαινόμενα και χαμηλό άνεμο, αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Το σημείο της τραγωδίας
«Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή», ενημέρωσε το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων σε ανακοίνωση και καταλήγει: «Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών».
Ελικόπτερο και drones στην επιχείρηση διάσωσης
Στην περιοχή επί πολλές ώρες επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, από κοινού με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.
Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.