Κόσμος

Art Trends 2022: Πώς θα επηρεάσει η πολιτική τις καλλιτεχνικές σκηνές της Ευρώπης;

Art Trends 2022: Όσον αφορά τα εκλογικά συνθήματα και τις πολιτικές ψηφοφορίας, η τέχνη και ο πολιτισμός σπάνια βρίσκονται ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Απαντώντας στους διαδηλωτές που έκαναν εκστρατεία κατά της απομάκρυνσης των δέντρων και της κατασκευής μεγάλων κτιρίων στο περιβάλλον του πάρκου, η ομάδα πίσω από το έργο πάντα υποστήριξε ότι οι χώροι πρασίνου του ενισχύονται και επεκτείνονται, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ένας περίτεχνος χώρος παιχνιδιού για παιδιά και έχουν προστεθεί και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, οι αντιρρήσεις για το έργο δεν εξαφανίστηκαν ποτέ, ιδιαίτερα από πολιτικούς της πόλης και της αντιπολίτευσης

Ωστόσο, το Liget Project ακολούθησε την επίτευξη ορισμένων ορόσημων, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης ενός νέου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθήκευσης Εθνικού Μουσείου στον χώρο ενός πρώην νοσοκομείου το 2019.

Με αυτή την εγκατάσταση να λειτουργεί ως βασικός πόρος έτοιμος να εξυπηρετήσει τα νέα μουσεία που σχεδιάζονται για το ευρύτερο έργο, καθώς και τα υπάρχοντα ιδρύματα της Βουδαπέστης, πρόκειται τώρα να ακολουθήσει το 2022 τα εγκαίνια του House of Hungarian Music, σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Sou Fujimoto, καθώς και ένα νέο-ορόσημο Μουσείο Εθνογραφίας.

Πηγή: Euronews