Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια συναλλαγές το χρόνο με τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Κυριάκος Πιερρακάκης: Την τεράστια πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους υπογράμμισε στη δίκη του ομιλία ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Την τεράστια πρόοδο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους υπογράμμισε στη δίκη του ομιλία ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους έχει επιτρέψει στους πολίτες να διενεργούν 500 εκατ. ηλεκτρονικές συναλλαγές το χρόνο από 18 εκατ. το 2018. Οι πολίτες γλιτώνουν κατά μέσο όρο 60 παραμονές σε ουρές δημοσίων υπηρεσιών» ανέφερε.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η αλήθεια απαιτεί σκληρές αποτυπώσεις

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε πως όταν ανέλαβε η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας «υπήρχε το πρωταρχικό αίτημα να πάψει το κράτος μας να είναι ουραγός της Ευρώπης και να γίνει αρωγός στον πολίτη. Όλη αυτή η προσπάθεια χτίστηκε σε μια συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες. Η αλήθεια απαιτεί σκληρές αποτυπώσεις. Υπήρχαν αυτά τα 2,5 χρόνια, επιτυχίες, μεγάλες παρεμβάσεις σε έκτακτα ζητήματα που ανέκυψαν. Στον Εβρο, στην πανδημία, στους εμβολιασμούς και παράλληλα στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις».

Για την κακοκαιρία Ελπίδα

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Ελπίδα» ο υπουργός σημείωσε: «Οσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες παράγουν μαθήματα για όλους, πως δεν υπάρχει στραβή στην βάρδια. Υπάρχει ευθύνη στην βάρδια. Οι θεσμοί του κράτους μας αφορούν όλους. Κρινόμαστε όχι από την φρασεολογία αλλά από το πεδίο και τις πράξεις μας. Εμείς υλοποιούμε συγκεκριμένο σχέδιο για την πολιτική προστασία 1,7 δις ευρώ. Ξεκινήσαμε από ένα γραφείο και πλέον έχουμε μια ολοκληρωμένη δομή που δοκιμάζεται. Και δοκιμάστηκε και στην πανδημία. Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Η κριτική είναι αναγκαία και πρέπει να υπάρχει. Η κριτική δεν είναι όμως η στείρα άρνηση. Η στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης είναι σαν τον στίχο του Γκανά: «αυτοί όλο δεν και δεν δέντρο δεν φύτεψαν τα χέρια τους». Το τρίτο μάθημα είναι θεσμοί και δομές όχι μόνο πρόσωπα. Μπορεί να πάρεις το λάθος μάθημα και να αναζητάς υπερανθρώπους ή να πάρεις το σωστό και να φτιάξεις δομές που θα λειτουργούν ανεξαρτήτως προσώπων».